Connect with us

Revistateo.ro

Acestea sunt cele mai frecvente greșeli pe care le fac femeile trecute de 30 de ani.

Stil de viata

Acestea sunt greșeli de sănătate pe care le fac femeile trecute de 30 de ani

Pentru multe femei, atingerea vârstei de 30 de ani marchează începutul real al maturității. Ești stabilă din punct de vedere al carierei și poate al relației amoroase. Te gândești chiar la întemeierea unei familii.

Să recunoaștem asta, vârstele între 30 și 39 sunt în prim plan.

„În ansamblu, cei 30 de ani sunt un moment foarte pozitiv pentru sănătate, dar este și timpul să începeți să dezvoltați obiceiuri excelente ca o investiție în viitor.”, spune dr. Debra DeJoseph, director medical al Institutului de Sănătate a Femeii la Universitatea din Ohio.

Cu alte cuvinte, obiceiurile de viață sănătoase pe care le ignorați acum ar putea să stabilească o scenă pentru o viață mai puțin sănătoasă după 40 de ani și mai târziu.

Iată cele mai mari greșeli de sănătate pe care trebuie să le eviți după 30 de ani

1. Nu vă gândiți la masa musculară.

Exercițiile aerobice sunt „fără îndoiala cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru sănătatea cardiovasculara”, iar unele studii arată că pot reduce riscul de Alzheimer și unele forme de cancer, femeile în vârstă de 30 de ani ar trebui să-și facă timp pentru sala de forță.

CITEȘTE ȘI: Infecții vaginale – simptome, cauze, tratamente naturiste. Toate femeile trebuie să știe asta și să nu ignore semnele

La aproximativ 30 de ani – chiar dacă sunteți activi – oamenii încep să-și piardă masa musculară.

2. Vă calculați greșit fertilitatea.

Foarte simplu, vârsta este un factor atunci când vine vorba de fertilitate. Cu cât sunteți mai în vârstă, există o „scădere treptată” a fertilității pentru femei, începând cu vârsta de 32 de ani. În plus, este o scădere mai accentuată atunci când femeia atinge vârsta de 37 de ani.

3. Nu ai timp să vizitezi doctorul

Știm că sunteți ocupate, dar este important să vă faceți timp pentru depistarea diferitelor probleme care sunt „silențioase”, cum ar fi hipertensiunea arterială și colesterolul ridicat.

În mod ideal, femeile ar trebui să înceapă să fie examinate încă de la 20 de ani. Indiferent de vârstă efectuați o analiză a tensiunii arteriale la fiecare doi ani.

4. Îți tratezi pielea ca și cum tu încă ești adolescentă

Acneea este o problemă pentru femeile în vârsta de 30 de ani. „E aproape epidemie și ar putea fi cauzată de stres, dietă și hormoni.”, explică dermatologul din New York Dr. Whitney Bowe.

Cea mai mare greșeală a femeilor ajunse la 30 de ani este să-și trateze acneea cu „substanțe chimice dure destinate pentru pielea adolescentă „, spune ea.

În schimb, medicul recomandă alegerea unor produse de curățat bazate pe uleiuri naturale.

Articole pe aceeași temă: Toate femeile aflate la menopauză trebuie să știe asta. Medicul Mihaela Bilic atrage atenția

Medicul Mihaela Bilic oferă un set de reguli de nutriție pentru doamnele trecute de prima tinerețe. Toate femeile ar trebui să știe asta.

1. Fiți atente la aportul caloric. Aportul caloric pentru o femeie tânără, în plină activitate, este de 1800-2000 cal/zi.

Din cauza încetinirii metabolismului, la menopauză 1600 cal/zi ar trebui să vă fie suficiente, uneori chiar mai puțin, dacă pe parcursul timpului ați apelat des la cure de slăbire.

Dietele repetate prăbușesc cheltuielile calorice, așa că metabolismul vostru, deja afectat, se va lenevi de tot la menopauză.

2. Alegeți variantele dietetice. Nu trebuie să renunțați la mâncarea voastră preferată, dar „economisiți“ cât puteți la capitolul zahăr și grăsimi. De exemplu: tartă cu fructe în loc de tort de ciocolată, cartofi la cuptor în loc de cartofi prăjiți, mușchi în loc de ceafă, unt cu 40% grăsime în loc de 80% etc.

Orice calorie contează, iar „bugetul“ vostru e destul de mic, nu-l cheltuiți pe orice.

3. Diminuați grăsimile animale. Pentru a evita creșterea colesterolului și a trigliceridelor din sânge încercați să folosiți uleiurile vegetale și acestea cu mare zgârcenie (orice tip de grăsime are 9 cal/g).

Renunțați la mezeluri, tocături, carne împănată, cașcaval și uitați definitiv de produsele de patiserie. Evitați prăjeala ca mod de a găti și preferați grătarul, cuptorul sau fierberea înăbușită.

4. Înlocuiți cât mai des carnea cu peștele.

Peștele este un aliment dietetic prin definiție, iar peștele gras conține acizi grași nesaturați omega-3 cu rol protector cardiovascular și de creștere a HDL-ului, fracțiunea „bună“ din colesterol.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top