Connect with us

Revistateo.ro

15 sfaturi de la experti pentru sanatatea ta

Stiri

15 sfaturi de la experti pentru sanatatea ta

Intr-un articol din cotidianul Huffington Post, mai multi experti ofera sfaturi cruciale pentru sanatatea fiecaruia dintre noi.

Iata 15 dintre cele mai importante sfaturi demne de urmat:

1. Mananca bine si nu uita sa te misti mult si sa iubesti si mai mult. Acesta este secretul pentru o viata sanatoasa atat fizica cat si psihica, sustin Dean Ornish, M.D. autor al cartii „The Spectrum”.

2. Patricia Fitzgerald, autoarea cartii „The Detox Solution: The Missing Link To Radiant Health” sustine ca totul incepe cu un mic dejun corect. Si regula cea mai importanta la micul dejun este ca acesta sa contina proteine care sa iti ofere energie pentru intreaga zi.

CITESTE SILEGATURA DINTRE INTESTINE SI CREIER

3. Fii vegetarian macar o data pe saptamana! Acest lucru este benefic nu doar pentru organismul tau ci si pentru natura, nefiind nevoie sa consumi carnea animalelor sacrificate, acesta fiind cu adevarat un sacrificiu, sustine Joy Bauer, autorul „Joy Bauer’s Food Cures: Eat Right To Get Healthier”.

4. Consuma mai multe plante decat de obicei! Plantele previn o serie de boli fiind bogate in vitamine si minerale pe care nu le gasesti in preparatele din carne.

5. Nu uita de distractie! Se pare ca oamenii sanatosi sunt mai rezistenti la distractie si chiar le place sa o faca oricand si oriunde. O persoana nesanatoasa fizic si psihic se va inchide in sine, ceea ce nu o va ajuta foarte mult. La multa distractie te indeamna David Katz M.D., autor al „cartii Epidemiology, Biostatistics And Preventive Medicine”.

6. Prioritizeaza somnul! Cu cat dormi mai mult cu atat vei observa ca vei avea mai multa forta si vei fi mai putin predispus la boli, crede Michael Breus, Ph.D., autor al cartii „The Sleep Doctor’s Diet Plan: Lose Weight Through Better Sleep”.

CITESTE SIINIMA GANDESTE?!

7. Consuma multe proteine. 30 de grame de proteine sunt obligatorii imediat ce te-ai trezit, este sfatul oferit de Tim Ferriss, autor al cartii „The Four Hour Body and The Four Hour Chef”.

8. Accepta-te asa cum esti acum! Pentru a fi cu adevarat sanatos si a elimina orice urma de suferinta, invata sa te accepti cu bune si cu rele si sa lupti pentru a modifica aspectele negative pe care le observi la tine: fii mai tolerant cu cei din jur, dar in acelasi timp, nu te lasa calcat in picioare. A te stresa din orice te predispune la o serie de boli nervoase si cardiovasculare.

9. Elimina alimentele procesate din viata ta! Faina, pastele fainoase sau zaharul pudra trebuie sa devina istorie, sustine Cheryl Forberg, R.D., autor al cartii „Flavor First: Cut Calories And Boost Flavor With 75 Delicious, All-Natural Recipes”, nutritionist pentru emisiunea NBC, „The Biggest Loser”.

10. Fa exercitii zilnice! Sportul te ajuta sa te regenerezi! Dupa o jumatate de ora/ o ora de efort depus vei vedea lumea cu alti ochi.

11. Respira! Mai ales atunci cand esti stresat. Cauta pe Internet exercitii de respiratie si incearca-le atunci cand simti ca vin atacurile de anxietate.

12. Consuma Omega 3! Omega 3 din peste este benefic pentru creierul tau, ori, se stie, ce poti face daca nu ai un creier sanatos?

13. Stai jos mai putin! Nu fi foarte comod, chiar si atunci cand ai loc in autobus sau tramvai. Invata-ti corpul sa fie mereu activ pentru a nu-l lancezi, sustine Travis Stork M.D., Co-autor al cartii „The Doctor Is In: A 7-Step Prescription for Optimal Wellness” si colaborator al emisiunii “The Doctors”.

14. Lasa-te de fumat! Acest obicei mortal iti schimba complet stilul de viata si devine chiar un mod de viata in sine. Inlocuieste tigara cu ceva ce-ti place si nu este daunator!

15. Respecta toate regulile de mai sus si vei observa o schimbare inca din prima zi!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top