Connect with us

Revistateo.ro

Cum împiedici înca din tinerete instalarea dementei senile

Sanatate

Cum împiedici încă din tinereţe instalarea demenţei senile

Un studiu desfășurat pe o perioadă de 35 de ani, în care s-au monitorizat obiceiurile de sănătate ale oamenilor, a arătat că există cinci comportamente care par să reducă semnificativ riscul apariției demenței.

CITEŞTE ŞI: CE CAUZE SPIRITUALE AU BOLILE

Conform studiului, persoanele care au urmat constant patru sau cinci din comportamentele împotriva demenţei senile au experimentat o reducere de 60% a apariției demenței sau a declinului cognitiv. Exercițiile fizice au fost cel mai important factor dintre cele cinci.  Aceste obiceiuri au scăzut cu 70% cazurile de diabet, boli de inimă, infarct, comparând cu cei care nu aveau niciun astfel de obicei.

,,Dimensiunea reducerii aparițiilor bolilor datorată acestor mici pași de sănătate ne-a uimit și este de o importanță enormă într-o populație care îmbătrânește”, a declarat principalul investigator, prof. Peter Elwood, de la Școala de Medicină a Universității Cardiff.

„Ceea ce ne arată cercetările este că urmarea unui stil de viață sănătos oferă beneficii surprinzător de mari, cu mult mai mari decât orice tratament medical sau procedură preventivă”, a concluzionat medicul.

Cele cinci obiceiuri sunt pe cât de simplu de urmat, pe atât de necesare de introdus în stilul de viaţă al fiecăruia dintre noi, şi anume: exercițiile fizice regulate, abținerea de la fumat, menținerea unei greutăți scăzute, o dietă sănătoasă și un consum redus de alcool.

,,Este cunoscut de ceva timp că ceea ce este bun pentru inima ta este, de asemene, bun pentru şi pentru creierul tău, iar acest studiu oferă mai multe dovezi pentru a demonstra că o viață sănătoasă ar putea reduce semnificativ şansele de a dezvolta demenţa senilă”, a declarat Doug Brown, director de cercetare și dezvoltare la Societatea Alzheimer.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top