Connect with us

Revistateo.ro

10 alimente care nu au ce cauta in frigider

Stil de viata

10 alimente care nu au ce cauta in frigider

10 alimente care nu au ce cauta in frigider – Nu tot ceea ce consumi trebuie tinut la frigider, intrucat temperatura rece din frigider distruge proprietatile nutritive ale alimentelor si le degradeaza.

TOMATELE
Tinute la soare, acestea se coc repede. Tinute departe de soare, in frigider de exemplu, peretii celulelor rosiilor se vor rupe si acestea vor deveni moi si rele la gust. Rosiile se tin cel mai indicat la temperatura camerei in care locuiti.

BANANELE
Acestea se pot baga la frigider cu o singura conditie: atunci cand vrei sa intarzii procesul lor de coacere. La fel ca si in cazul rosiilor, bananele sufera modificari atat la rece cat si la soare, astfel incat trebuie pastrate la temperatura camerei.

CITESTE SIDE CE NU E BINE SA TII ULEIUL SI PAINEA IN FRIGIDER

CEPELE
Te-ai intrebat de ce cepele sunt vandute la plasa? Pentru ca au nevoie de oxigenare, de aer proaspat. Daca tii cepele langa cartofi in frigider, se va crea un compus chimic gazos ce va strica gustul acestora.

USTUROIUL
Acelasi lucru ca si in cazul cepelor. Usturoiul nu poate trai fara sa consume aer proaspat. Potrivit cercetatorilor, aerul rece duce la incoltirea prematura a usturoiului.

CITESTE SI: AVOCADO, PROPRIETATI UNICE

AVOCADO
Coacerea naturala a acestui fruct nu se face tinut in frigider. Un truc: daca vrei sa tii la frigider avocado pentru a amana procesul coacerii, taie-l in jumatate astfel incat semintele sa respire aerul rece din frigider.

MIEREA
Termenul de expirare al mierii este foarte mare, cata vreme s-a descoperit miere comestibila in mormintele faraonilor egipteni. Motivul pentru care nu are ce cauta in frigider este simplu: Ingheata si trebuie sa o tai cu cutitul. Iti place asa?

SOSURILE CONDIMENTATE

Majoritatea sosurilor din restaurante se tin la temperatura camerei sau a bucatariei unde se face mancarea. Daca pui sosurile la frigider le vei lipsi de gustul aromat cu care iti asezonezi mancarea.

CITESTE SIDIETA MIRACULOASA CU PEPENE VERDE

PEPENII
Daca nu e un pepene suficient de copt, deci suficient de dulce, lasa-l putin la soare si baga-l abia apoi in frigider. Nu tine pepenii in congelator!

FRUCTELE
In afara de pepeni, toate fructele ar trebui tinute la temperatura camerei. Tinute la o temperatura normala, acestea se vor indulci in ritmul lor propriu.

CONDIMENTELE
Temperatura rece si umezeala le strica gustul. Tine condimentele in dulapiorul din bucatarie alaturi de ulei, sare si zahar, este locul ideal pentru acestea.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top