Sanatate
10 alimente care luptă cu hipertensiunea
BROCCOLI
Broccoli se comportă ca un pachet de medicamente, când vine vorba de tensiunea arterială: conține potasiu, magneziu, calciu și vitamina C. O cană de broccoli la abur furnizează 200% din vitamina C necesară zilnic.
PĂPĂDIA
Păpădia este utilizată de secole ca tratament pentru diferite afecțiuni. Potasiul și magneziul din păpădie sunt excelente pentru o presiune ridicată a sângelui. Magneziul, de exemplu, dizolvă cheagurile de sânge și stimulează producerea de oxid nitric.
FASOLEA NEAGRĂ
Fibrele și proteinele din fasolea neagră nu le vei găsi în niciun alt aliment. Combinația de fibre și proteine ajută la reglarea zahărului din sânge și micșorează nivelul de colesterol sanguin.
USTUROIUL
Atunci când este tăiat mărunt, usturoiul produce alicilina, un compus cu proprietăți antibacteriene care ajută, pe lângă diverse afecțiuni, și la combaterea hipertensiunii.
SEMINȚELE DE DOVLEAC
Zincul din semințele de dovleac inversează cursul bolii în hipertensiune. Lipsa zincului din ogranismul tău poate duce la o pierdere a elasticității arterelor, rezultând inflamarea acestora.
Dragomir Cristina
2014-10-20T13:22:41+03:00 at 2014-10-20T13:22:41+03:00
nu degeaba isi face mama stocuri de sfecla rosie 🙂