Connect with us

Revistateo.ro

10 alimente care luptă cu hipertensiunea

Sanatate

10 alimente care luptă cu hipertensiunea

 

BROCCOLI

Broccoli se comportă ca un pachet de medicamente, când vine vorba de tensiunea arterială: conține potasiu, magneziu, calciu și vitamina C. O cană de broccoli la abur furnizează 200% din vitamina C necesară zilnic.

PĂPĂDIA

Păpădia este utilizată de secole ca tratament pentru diferite afecțiuni. Potasiul și magneziul din păpădie sunt excelente pentru o presiune ridicată a sângelui. Magneziul, de exemplu, dizolvă cheagurile de sânge și stimulează producerea de oxid nitric.

FASOLEA NEAGRĂ

Fibrele și proteinele din fasolea neagră nu le vei găsi în niciun alt aliment. Combinația de fibre și proteine ajută la reglarea zahărului din sânge și micșorează nivelul de colesterol sanguin.

USTUROIUL

Atunci când este tăiat mărunt, usturoiul produce alicilina, un compus cu proprietăți antibacteriene care ajută, pe lângă diverse afecțiuni, și la combaterea hipertensiunii.

SEMINȚELE DE DOVLEAC

Zincul din semințele de dovleac inversează cursul bolii în hipertensiune. Lipsa zincului din ogranismul tău poate duce la o pierdere a elasticității arterelor, rezultând inflamarea acestora.

 

Pagini: 1 2

1 Comment

1 Comment

  1. Dragomir Cristina

    2014-10-20T13:22:41+03:00 at 2014-10-20T13:22:41+03:00

    nu degeaba isi face mama stocuri de sfecla rosie 🙂

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top