Connect with us

Revistateo.ro

Vizita la ginecolog poate fi amanata daca eviti obiceiurile intime incorecte

Sanatate

Vizita la ginecolog poate fi amanata daca eviti obiceiurile intime incorecte

Cand ai o problema intima nu cauta rezolvarea doar citind informatiile de pe Internet. Informatiile din mediul online pot ajuta uneori, ce-i drept, dar alteori sunt prost documentate si mai mult incurca decat ajuta. Astfel, verificarea anumitor simptome online si

luarea anumitor medicamente la intamplare, in locul unei vizite in cabinetul ginecologului, este una dintre cele mai mari erori pe care le poate face o femeie.
Un alt sfat foarte important se refera la femeile care sunt foarte active si fac mult sport.

Dupa terminarea unui antrenament este indicat ca ele sa faca un dus si sa se schimbe cu lenjerie intima noua. In caz contrar, transipiratia de pe haine poate cauza probleme precum iritatii sau vaginita.

Orice durere din timpul actului sexual ar trebui sa reprezinte un semnal de alarma pentru fiecare femeie. Nu este in regula daca durerile din timpul relatiilor intime sunt percepute ca niste dureri trecatoare si care nu reprezinta niciun pericol. Durerea din timpul actului sexual poate fi cauzata de infectia vaginala, fibroame sau chisturi ovariene.

Daca nu ai pregatire de specialitate, nu insista sa te tratezi singura. Automedicatia este contraindicata si trebuie evitata. Gresesti daca la prima senzatie de mancarime sau roseata in zona intima crezi sigur ca este vorba despre o infectie si iti administrezi singura anumite medicamente. Cand situatia se va agrava, ginecologul iti va stabili mai greu diagnosticul corect. Numai medicul specialist poate prescrie tratamentul oportun pentru problemele fiecarei femei.

Citeste si: Ce se întâmplă când amâni vizita la ginecolog. Află părerea specialistului

Cele mai frecvente mituri ginecologice. Le ştiai?

Sangerarile abundente in perioada menstruatiei nu sunt normale, indiferent de varsta celei afectate. Motivele de ingrijorare trebuie sa apara in momentul in care in perioada menstruatiei iti schimbi absorbantul la interval de doua ore. In mod normal, pierderea medie de sange la menstruatie este de aproximativ 80 de ml.

Lenjeria intima incomoda, cu textura rigida (n.r. – tanga), poate provoaca iritatii si, ca si cum nu ar fi suficient, acest tip de lenjerie intima poate cauza inclusiv infectii, din cauza ca nu acopera toata zona genitala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top