Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

VIZITA LA GINECOLOG: 6 lucruri pe care trebuie să i le spui

VIZITA LA GINECOLOG: 6 lucruri pe care trebuie să le spui:

1. DACĂ FUMEZI, BEI SAU TE DROGHEZI
Ginecologul tratează un corp întreg, nu doar o parte a lui. În plus, aceste obiceiuri pot avea efecte negative pentru organism afectând inclusiv organele genitale.

2. NUMĂRUL REAL AL PARTENERILOR SEXUALI
Medicul nu te va judeca, indiferen ce cifră vei dezvălui. Este bine să fii sinceră deoarece ginecologul își poate da seama în acest mod dacă ești expusă la a face o anumită boală, în diagnosticarea corectă a cauzelor.

CITEȘTE ȘI: MENSTRUAȚIA ANORMALĂ – 9 CAUZE EXPLICATE PE ÎNȚELESUL TUTUROR FEMEILOR

3. DACĂ SUFERI SAU AI SUFERIT DE TULBURARE ALIMENTARĂ
Fie că este vorba de anorexie, bulimie sau obezitate, aceste lucruri trebuie povestite medicului ginecolog. Schimbarea meniului și renunțarea la mâncare ori creșterea cantității acesteia îți poate afecta serios sănătatea sexuală.

4. DACĂ AI AVORTAT VREODATĂ
În mod normal, un avort produs în primele 3 săptămâni de sarcină nu lasă sechele în organismul femeii, însă dacă avortul este realizat ceva mai târziu, e bine de știut pentru medic pentru a ști de unde să înceapă investigația.

5. DACĂ ȚI-AI DIAGNOSTICAT VREO PROTUBERANȚĂ ÎN UTER
Această informație ar trebuie să existe în istoricul tău medical dar, dacă te-ai supus unui test Papanicolau și a fost identificat vreo protuberanță de origine suspectă în uter, spune-i asta ginecologului.

6. SEXUL PARTENERULUI SEXUAL
Chiar dacă ești lesbiană, și sexul între femei poate duce la boli cu transmitere sexuală. Multe fete care iubesc alte femei se gândesc la fapul că ele sunt scutite de boli transmise sexual, însă sunt în profundă eroare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top