Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Vitamina care poate inlocui miscarea

Cercetatorii de la Universitatea din Colorado au descoperit ca miscarea poate fi inlocuita de o singura vitamina vreme de cateva ore bune.

Multi afaceristi fac reclame care promit marea cu sarea in legatura cu slabitul folosind suplimente alimentare ori pastile care fac minuni pentru noi.

Nu e nevoie sa dai o caruta de bani pe aceste produse, unele dintre ele foarte eficiente, de altfel. Poti lua vitamina recomandata de cercetatori din alimente pe care le gasesti oriunde, atat la piata cat si in supermarketuri.

Vitamina C este vitamina minune si poate fi procurata din o serie de alimente, in special citrice si verdeturi acrisoare. Oamenii de stiinta au aflat si care este rolul acesteia in sanatatea noastra, rolul ei fiind comparat cu impactul identic pe care il au exercitiile cardio asupra sanatatii inimii.

Insuficienta cardiaca, potrivit reputatilor medici din Colorado, este produsa de un nivel crescut de endotelina (ET-1), o proteina care determina contractia vaselor de sange. Persoanele supraponderale au cel mai mare nivel de ET-1, mai spun specialistii.

CITESTE SI: VITAMINA C prospect

CITESTE SI: Dieta cu fibre care te ajuta sa slabesti chiar daca nu faci miscare

Un experiment realizat pe persoanele supraponderale si obeze care voiau sa slabeasca a aratat administrarea capsulelor de vitamina C cu eliberare prelungita echivaleaza cu o plimbare de 45 de minute in pas alert, timp de pana la 5 zile pe saptamana.

Acest studiu nu sustine ca persoanele care iau vitamina C vor slabi in mod miraculos, ci ne informeaza ca aceasta vitamina importanta pentru sanatatea noastra ne poate ajuta sa ne tinem de curele de slabit si de sport.

Consumul de citrice (de la banalele limonade pana la tot felul de preparate, mai ales salate) ajuta la arderea grasimilor si curata arterele de depunerile acestora.

Iata cateva proprietati ale vitaminei C:

1. Puternic antioxidant
2. Creste rezistenta vaselor de sange si le protejeaza de inamici
3. Tonifianta
4. Scade incidenta aparitiei trombilor
5. Intarzie aparitia cataractei la persoanele de varsta a treia
6. Ajuta la functionarea celulelor hepatice
7. Eficienta pentru persoanele cu diabet zaharat

S-a constatat, in urma unor numeroase studii, vitamina C scade incidenta aparitiei cheagurilor in vasele de sange. Vitamina C poate fi luata sub forma de capsula sau din fructe si legume, in special citrice.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top