Connect with us

Revistateo.ro

Vinetele, bune pentru creier si inima

Naturiste

Vinetele, bune pentru creier si inima

Vinetele sunt printre putinele legume care au adunat de-a lungul timpului o serie de povesti cu puterile lor miraculoase, dincolo de retetele delicioase pe care le poti prepara cu acestea.

Putina lume stie ca tara de origine a vinetelor este India, acestea fiind cultivate aici prima data acum 4.000 de ani.

Acestea au efecte benefice asupra aparatului reproducator si se mai numesc ”merele dragostei”. Vinetele sunt foarte slabe in calorii, de aceea exista atat de multe diete care le includ. O vanata are in jur de 20 de calorii.

Patlagelele negre contin antioxidanti, nutrienti pentru creier si substante antiinflamatorii. Persoanele care au boli de inima pot consuma vinete pe timp de canicula, acestea le regleaza bataile inimii si reduc din temperatura corpului. Acestea contin si o serie de vitamine (B, A, E, K si C) dar si fibre, cupru, potasiu sau magneziu.

Datorita proprietatilor anti-inflamatorii, vinetele sunt un bun remediu pentru cei care sufera de artrita. De asemenea, coaja vinetelor este foarte buna pentru creier, fapt pentru care nu ar trebui sa o aruncati. Prin faptul ca sunt bogate in minerale si vitamine, vinetele retin substantele grase si usureaza digestia.

Atunci cand masa pe care o luati este prea plina, o salata de vinete nu strica pe langa carnuri si grasimile afisate pe farfurii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top