Connect with us

Revistateo.ro

http://anamariavasile.com/asa-faci-cea-mai-buna-zacusca-de-vinete-si-gogosari-ingredientul-care-face-diferenta/

Aperitive

Aşa faci cea mai bună ZACUSCĂ de vinete şi gogoşari. Ingredientul care face diferenţa

Aşa faci cea mai bună ZACUSCĂ de vinete şi gogoşari. Ingredientul care face diferenţa

O reţetă de toamnă, în culori tari, extrem de savuroasă. Zacusca de vinete cu gogoşari este una dintre cele mai simple reţete. Se conservă în borcane închise ermetic, cu o pojghiţă de ulei deasupra.

Ingrediente:

  • 6 kg de vinete
  • 6 kg roşii coapte
  • 6 kg gogoşari
  • 4 kg ceapă
  • 2 ardei iuţi
  • 1 l ulei de floarea-soarelui
  • o căpăţână de usturoi (opţional)
  • 5-6 linguri sare
  • piper şi boia dulce, după gust

Mod de preparare:

Vinetele, coapte pe plită sau în cuptor, se curăţă de coajă şi se lasă la scurs două-trei ore, într-o sită.

Gogoşarii şi ardeii iuţi se curăţă de cotor, se spală bine în apă rece şi se taie cuburi măricele. Ceapa se taie solzişori (nu prea mici). Într-o cratiţă adâncă se pune ulei la încins. Se adaugă gogoşarii şi ceapa şi se lasă să se călească.

Între timp, vinetele se toacă folosind o lingură de lemn. Când gogoşarii au început să se înmoaie, se adaugă vinetele.

Roşiile se spală, se înlătură cotorul, se taie cuburi şi se pun peste prăjeală. Se amestecă uşor cu o lingură de lemn. Se pune sarea, se potriveşte de piper şi boia, usturoi, apoi se acoperă cratiţa şi se fierbe la foc mic, aproximativ o oră. Se amestecă des, cu lingura de lemn, având grijă să nu se prindă de cratiţă.

Când zeama a scăzut, se ia de pe foc.

CITEȘTE ÎN CONTINUARE URMĂTORUL ARTICOL

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Aperitive

To Top