Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

VIDEO EDUCATIV: Cum este hranit un bebelus in burta mamei

Un copil este cea mai mare binecuvantare pe care o poate primi orice parinte.

Numai o mama stie cum este sa ai un sufletel in burtica timp de 9 luni, dupa care trebuie sa fie si mai atenta la fiecare gest, chiar daca e vorba de baita sau imbracare.

Insa, pana sa vina pe lume, ce face un bebelus in burta mamei?

Cum este hranit acesta? Este protejat de anumite toxine care patrund in corpul mamei ori bacterii nocive? Afla toate raspunsurile mai jos.

O femeie insarcinata trebuie sa fie foarte atenta atunci cand se alimenteaza si asta deoarece la mijloc este vorba de doua suflete.

Mancarea ajunge la bebelus prin intermediul cordonului ombilical. Odata ce alimentele au patruns in aparatul digestiv al mamei, nutrientii sunt absorbiti de stomac si sunt transportati la bebelus la fel ca si oxigenul si apa prin fluxul sanguin.

CITESTE SI: Dieta in sarcina: ce sa mananci pentru un bebelus sanatos

CITESTE SI: S-a nascut de doua ori! Vezi ce a patit acest bebelus – un caz care se intampla la 40.000 de nasteri!

Placenta are un filtru eficient, care respinge elementele nocive precum unele bacterii cauzatoare de boli ce ar putea afecta fatul.

Doar doua bauturi pot ‘sparge’ placenta: cafeina si alcoolul. Acesta este motivul pentru care mamele nu trebuie sa le consume pe durata sarcinii.

Mancarea coboara prin esofag. Odata ajunsa in stomac, aceasta se descompune in glucoza, grasimi si proteine. Dupa ce urmeaza digestia, mancarea este absorbita de sange si transportata de la mama la fat, prin intermediul placentei.

Placenta poate fi patrunsa doar de microelemente precum oxigenul, glucoza, lipidele, proteinele, vitaminele si mineralele.

Odata intrate in fluxul sanguin, aceste elemente sunt transportate prin cordonul ombilical. Vezi imaginile de mai jos:

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top