Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

VIDEO: Ce se întâmplă dacă speli puiul ÎNAINTE de a-l găti

44% dintre gospodine fac o greșeală la care nici nu se gândesc când pregătesc puiul pentru masa zilei. Carnea de pui are faima ei în special datorită proteinelor pe care le conține. Multe doamne spală însă puiul înainte de a-l găti, ceea ce este eronat, avertizează specialiștii.

Agenția pentru Standarde Alimentare din Marea Britanie trage un semnal de alarmă asupra modului în care este gătit puiul. Experții nu înțeleg de ce oamenii clătesc carnea de pui înainte de a o pune pe foc. Și asta deoarece în momentul în care speli carnea de pui, nu faci decât să împrăștii în bucătărie o bacterie numită Campylobacter, bacterie ce se află în carnea crudă de pasăre.

CITEȘTE ȘI: PUI LA TIGAIE CU ROȘII ȘI USTUROI
Această bacterie nu se găsește doar în carnea de pui, avertizează specialiștii. Campylobacterul se mai poate răspândi și cu ajutorul laptelui nepasteurizat sau al apei netratate. Bacteria poate cauza, odată ajunsă în corp, dureri abdominale severe, diaree și stări de vomă continue. Bacteria poate leza serios nervii și poate provoca boli autoimune.

Sfatul specialiștilor în acest caz este următorul: nu pune puiul sub chiuveta din bucătărie și nu îl spăla, frecându-l bine în speranța că îndepărtezi murdăria. Puiul a fost deja spălat înainte de a fi introdus la congelator și tot ce trebuie să faci este să aștepți să se dezghețe.

Iată mai jos un documentar despre pericolul acestei bacterii:

1 Comment

1 Comment

  1. alina

    2016-08-17T19:56:30+03:00 at 2016-08-17T19:56:30+03:00

    Si in acest caz atunci cum procedam mancam carne nespalata?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top