Connect with us

Revistateo.ro

Vezi ce pățești dacă mănânci banane cu coajă neagră

Sanatate

Vezi ce pățești dacă mănânci banane cu coajă neagră

Vezi ce pățești dacă mănânci banane cu coajă neagră. Când mergem la cumpărături, căutăm să alegem cele mai proaspete produse. În cazul bananelor, avem tendința să credem că cele care au coaja înnegrită nu mai sunt bune și chiar ar putea să ne facă rău. Cu toate acestea, o serie de specialiști vin să ne liniștească și chiar să ne dea vești bune.

CITEȘTE ȘI: Cele mai sănătoase COJI de fructe şi legume

Astfel, bananele care au coaja moale, cu diferite pete maronii, sunt cele care au atins gradul de coacere, cu anumite substanțe extrem de bune pentru sănătatea organismului, lucru pe care nu îl găsim și la cele verzi, cu o coajă tare.

Vezi ce pățești dacă mănânci banane cu coajă neagră.

Grupul de cercetători de la Universitatea din Tokyo, coordonat de căre profesorul Senji, a studiat mai multe alimente pe animale de laborator, pentru a se vedea efectul acestora asupra celulelor responsabile de apariția unor forme de cancer. Astfel, s-a descoperit că bananele cu o coajă neagră, adică acelea foarte coapte, au un conținut foarte mare în factori anticancerigeni, fiind astfel ideale pentru consum.

Mai exact, este vorba despre TNF (Tumour Necrosis Factor), o substanță activă prezentă în fructele foarte coapte, ce luptă contra celulelor tumorale. TNF atacă astfel celulele responsabile de apariția cancerului și le ucide, spun cercetătorii, substanța fiind deja folosită în oncologie pentru tratarea pacienților bolnavi de cancer. Cu cât bananele vor avea avea un aspect mai inestetic, cu atât acestea vor fi mai coapte, iar conținutul de TBF va fi mai mare.

CITESTE SI: Ce se intampla daca mananci banane coapte

Cercetatorii americani au aflat ce se intampla daca mananci banane coapte. Acestia sustin ca bananele pot preveni o serie de afectiuni, printre care si cancerul.

Studiu surprinzator despre proprietatile bananelor coapte

Cand vine vorba despre consumul de banane, nutritionistii se impart in doua tabere. O parte sustine ca bananele sunt benefice pentru sanatate si nu ingrasa, iar cealalta spune ca au un continut ridicat de calorii si sunt periculoase in curele de slabire.

Un studiu publicat in “National Library of Medicine National Institute of Health” (vezi aici) le da dreptate celor din a doua tabara.

Din descoperirile oamenilor de stiinta reiese ca bananele, mai ales daca sunt coapte, reduc nivelul de zahar din sange si pofta necontrolata de mancare. Datorita fibrelor si magneziului, bananele coapte sunt recomandate pentru persoanele care sufera din cauza indigestiei.

Un lucru si mai interesant, care reiese din studiul publicat recent, este faptul ca bananele sunt eficiente in curele de slabire. O singura banana contine doar 100 de calorii, 3 grame de fibre si amidon. Aceste ingrediente sunt eficiente in combaterea constipatiei.

Putina lume stie ca bananele coapte protejeaza inima de boli. Aceste fructe ajuta la diminuarea tensiunii arteriale foarte mari datorita continutului ridicat de potasiu. Cu aceasta informatie publicata in studiu sunt de acord si cei de la Institutul Linus Pauling.

3 banane coapte consumate in fiecare zi imbunatatesc vederea. Fructele contin vitamina A, o vitamina solubila, vitala pentru sanatatea ochilor. Cercetatorii spun ca bananele coapte dezvolta o substanta care blocheaza dezvoltarea anormala a celulelor, prevenind in acest mod cancerul.

Bananele pot fi consumate sub forma de smoothie, impreuna cu sucul de mere verzi, rodie sau capsuni. In aceasta varianta, bananele sunt binevenite in orice cura de slabire sau detoxifiere.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top