Connect with us

Revistateo.ro

Vezi cât de bună este PĂPĂDIA pentru sănătatea ta

Stiri

Vezi cât de bună este PĂPĂDIA pentru sănătatea ta

Vezi cât de bună este PĂPĂDIA pentru sănătatea ta . Numită şi cicoare, lăptucă, floarea-găinii, buhă, această plantă are cele mai multe nume (23 la număr), dar proprităţile sale le depăşeşte pe cele ale variantelor sub care este cunoscută.

Păpădia reprezintă o sursă bogată de vitamine (A, B, C, D), fier, potasiu şi zinc şi est ideală atunci când vine vorba de tratarea şi prevenirea anumitor boli. Nu există parte din această plantă care să nu poată fi folosită la ceva; din frunze se poat face salate, dressinguri ori ceaiuri, rădăcina poate înlocui cafeaua de dimineaţă, iar florile sunt folosite la producerea vinurilor.

CITEŞTE ŞI: Citricele – minuni pentru frumusețe

Chinezii au folosit-o pentru prima oară în tratarea problemelor stomacale, dar şi în cazul mamelor care aveau probleme cu alăptarea din cauza inflamaţiei sânului ori a lipsei de lapte. Planta în cauză mai este folosită azi şi la ameliorarea problemelor oculare, a febei, a diabetului zaharat ori a diareei.

Ceaiul de păpădie este şi el esenţial când vine vorba de slăbit, mai ales că este la îndemâna oricui, în special primăvara, când planta înfloreşte. Pentru că are un puternic efect detoxifiant şi deuretic, ceaiul de cicoare este considerat cel mai eficient în lupta cu kilogramele nedorite.

Substanţele active din păpădie duc şi la o mai bună stimulare a stomacului, a bilei şi a ficatului,iar efectul său diuretic va duce la eliminarea toxinelor din corp. În plus, celulele hepatice vor fi protejate, iar ficatul va fi mult mai sănătos.

Pentru că are în componenţa sa o serie de vitamine şi minerale, păpădia va avea şi un puternic efect detoxifiant asupra întregului organism şi va curăţa sângele, ficatul şi colonul de toate toxinele acumulate pe parcursul iernii. În plus, unele studii au demonstrat cum un consum regulat de păpădie are efecte pozitive în lupta cu diferite forme de cancer, cum este cel bucal ori cel de plămâni.

Planta cu 23 de nume este bogată în fibre şi minerale, iar asta va duce la stimularea secreţiilor gastrice şi a celor intestinale, tratând astfel problemele legate de constipaţie ori diaree şi va reduce aciditatea gastrică din stomac.

Păpădia mai conţine inuină, o substanţă extrem de benefică pentru cei bolnavi de diabet sau hipoglicemie. Inclusă în regimul alimentar, planta va duce la echilibrarea nivelului de zahăr din sânge, fiind ideală şi în cazul curelor de slăbire. Mai mult, cicoarea, prin conţinutul de vitamina A şi seleniu, va ajuta la curăţarea şi regenerarea pielii, fiind un aliat ideal în tratarea acneei, aczemelor ori a altor boli de piele.

3 Comments

3 Comments

  1. Balasa Madalina

    2015-03-18T15:25:35+02:00 at 2015-03-18T15:25:35+02:00

    Acest articol este varza si probabil e facut de o capra! Cicoarea e Cichorium intybus, ceea ce numim noi albastrea iar papadia e Taraxacum officinale !!!!!!!! Cicoarea are efect hipoglicemiant, nu papadia care merge in regimul hepatic! Vai de capul vostru
    La lectii, repetentilor!

  2. MIA STOIAN

    2015-03-18T16:15:59+02:00 at 2015-03-18T16:15:59+02:00

    PAPADIA NU E CICOARE….Cicoarea are flori albastre, papadia e galbena…..poate mai cautati un pic cu `goagalul` si gasiti ce-i papadia si ce-i cicoarea inainte de a scrie articole despre al caror subiect habar n-aveti . RUSINE ca poate sa apara asa un articol
    total eronat. D-na TEO ce fel de oameni ati ales sa va reprezinte???? PACAT !

  3. Narcis Rosioru

    2015-03-18T16:47:41+02:00 at 2015-03-18T16:47:41+02:00

    Mai este numită și buhă, cicoare, crestățea, lăptucă, lilicea, mâță, papalungă, pilug, turci, curu-găinii, floarea-broaștei, floarea-găinii, floarea-mălaiului, floarea-sorului, floarea-turcului, flori-galbene, gălbinele-grase, gușa-găinii, ouăle-găinilor, papa-găinii, părăsita-găinilor sau pui-de-gâscă. Denumirile difera in functie de regiune.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top