Connect with us

Revistateo.ro

Păpădia face miracole! Iată 8 motive pentru care să culegi păpădii

Life

Păpădia face miracole! Iată 8 motive pentru care să culegi păpădii

Știai că păpădia poate avea efecte benefice asupra sănătății tale? Mai jos vei găsi o listă cu 8 motive pentru care să culegi păpădii. Iată despre ce ste vorba.

Cele 8 motive pentru care să culegi păpădii

Păpădia aduce numeroase beneficii asupra stării de sănătate. Tratează bolile de ficat, rezolvă problemele urinare, reduce inflamația, previne cancerul, sporește densitatea osoasă.

Toate părțile păpădiei sunt comestibile, de la rădăcină până la floare. Păpădia conține vitaminele A, B, C si D. De asemenea, este o sursă importantă de minerale cum ar fi fierul, potasiul, zincul. Deci, este o plantă hrănitoare.

Frunzele păpădiei sunt mai bogate în betacaroten decât morcovul. De asemenea, tulpina conține vitamina K. Toate părțile păpădiei conțin antioxidanți.

Iată cum să folosești păpădia pentru a avea efecte benefice asupra corpului.

Păpădie sotată cu usturoi. Opărește pentru o jumătate de minut frunzele de păpădie. Apoi călește-le în ulei vegetal. Amestecă și usturoi pisat pentru aromă.

Poate fi un ingredient pentru salată, risotto, sos și pizza.

Poți pregăti un oțet aromatizat pe care îl poți folosi ca dressing la salate. Spală florile de păpădie, pune-le într-o sticlă și apoi acoperă-le cu oțet de mere. Așteaptă 4 săptămâni, apoi strecoară oțetul. Îl poți folosi la diferite rețete. Oțetul acesta are termen de valabilitate 12 luni. Se păstrează într-ul loc răcoros și întunecat.

Poți face ceai de păpădie. Se poate consuma cald sau rece. Poate fi îndulcit sau nu.

CITEȘTE ȘI: Beneficiile ceaiului de păpădie

CITEȘTE ȘI: Tijele de păpădie detoxifică ficatul și colonul, stimulează digestia, ameliorează diabetul, dizolvă calculii biliari

Poate înlocui cafeaua. Rădăcina păpădiei se spală, se pune la uscat, apoi se macină. Apoi poate înlocui cu succes cafeaua. Va avea un gust asemănător cafelei.

Poți face un ulei hidratant și calmant. Păpădia poate ameliora durerile musculare. Florile de păpădie se vor pune la uscat. Apoi se pun în blender cu ulei de cocos și ulei esențial de scorțișoară. Pune într-un recipient amestecul obținut și îl vei folosi pentru a masa zonele cu probleme.

Tratează negii. Seva tulpinii tratează negii. Trebuie aplicată seva de mai multe ori pe zi pe suprafața negului. În timp se va estompa.

Pot fi un bun îngrășământ natural. Rădăcina păpădiei este hrănitoare și benefică pentru sol. Rădăcina păpădiei se va fierbe apoi ceaiul obținut va fi folosit pentru a uda rădăcinile plantelor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Life

To Top