Connect with us

Revistateo.ro

Rădăcina incredibilă care tratează bolile de ficat

Naturiste

Rădăcina de cicoare, o minune naturală ce tratează bolile de ficat

Bolile de ficat îngreunează vieţile multor persoane, însă acum ai la dispoziţie un tratament naturist adjuvant, care îi va fi de mare folos.

Atât rinichii cât şi ficatul sunt organe cu un rol esenţial în detoxifierea organismului. De aceea este extrem de important ca acestea să rămână sănătoase şi să funcţioneze în parametrii normali. Rădăcina de ciocare te poate ajuta să ai un ficat sănătos, fiind un adjuvant important în bolile pe care acest organ le poate dezvolta.

Cicoarea a fost utilizată ca şi medicament de secole, fiind un remediu extrem de apreciat în Egiptul antic. Egiptenii considerau că rădăcina de cicoare ajută la purificarea ficatului şi a sângelui şi o utilizau extrem de des. Studiile arată că această rădăcină are un rol important în eliminarea stresului oxidativ şi uşurează simptomele pe care le oferă bolile ficatului.

Rădăcina de cicoare se usucă şi din ea se prepară un ceai care se utilizează în tratamentul cancerului la ficat, pietrelor la rinichi sau a altor boli de acest gen. Acest tip de ceai creşte secreţia bilei, sporeşte eliminarea toxinelor prin urină şi îndepărtează toate substanţele toxice din organism.

Rădăcina de cicoare se utilizează ca şi substituent al cafelei, fiind considerată mult mai sănătoasă decât cafeaua, ceaiul verde sau alte băuturi care conţin cafeină. Sporeşte apetitul, ajută la tratarea bolilor digestive, este extrem de eficientă împotriva constipaţiei şi a durerilor de stomac şi calmează palpitaţiile inimii în timp record. Compuşii care se găsesc în această rădăcină acţionează ca nişte antioxidanţi puternici, protejând organismul de aciunea radicalilor liberi.

ATENŢIE!Cicoarea este o plantă care poate veni în ajutorul persoanelor care au probleme cu ficatul. Aceasta nu constituie un tratament complet şi nu înlocuieşte medicamentele pe care vi le prescrie medicul.

Sursa foto: scoutnetworkblog.com

CITESTE SI: CE CEAIURI SA BEI PENTRU CELE MAI COMUNE PROBLEME ALE PIELII

Ceaiuri pentru cele mai comune probleme ale pielii:

1. CEAIUL DE BRUSTURE
Brusturele este o plantă sălbatică pe care o poți găsi pe toate câmpurile. În China, de pildă, această plantă este atât de venerată încât femeile din această țară o folosesc în scopuri cosmetice. Ceaiul de brusture se poate bea pentru a înlătura problemele dermatologice, printre care acneea, furunculul sau diferitele tipuri de eczeme.

2. CEAIUL DE GĂLBENELE
Gălbenelele sunt bogate în antioxidanți și reprezintă un remediu excelent în tratamentele de înfrumusețare, mai ales dacă vorbim despre problemele pielii. Gălbenelele reduc inflamațiile și aspectul de față obosită. Aplică comprese cu ceai de gălbenele în jurul ochilor și pe obraji și stai așa timp de 10 minute.

3. CEAIUL DE URZICĂ
Urzicile sunt bogate în minerale precum calciul, magneziul, fierul sau zincul și conține multă vitamina A. Urzica are capacitatea de a întineri pielea, eliminând celulele moarte care își fac veacul la nivelul feței, redând tenului tău un aspect uscat sau gras.

4. CEAIUL DE COADA CALULUI
Această plantă fără flori ajută la vindecarea cicatricilor cauzate de erupțiile dureroase ale coșurilor sau diferite accidente ce au făcut rău feței tale. Conținutul ridicat de siliciu ajută ca țesutul conjunctiv ce formează pielea să se regenereze mai repede. Acest ceai poate fi băut sau poate fi aplicat la nivelul feței cu ajutorul unor comprese sau cu tampoane de vată.

5. CEAIUL DE BUSUIOC
Busuiocul nu se pune doar sub pernă pentru a-ți visa ursitul ci se poate folosi pentru a reda frumusețea tenului tău. Busuiocul este excelent în tratarea acneei și calmează inflamațiile cauzate de diferite alergii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top