Connect with us

Revistateo.ro

Vezi când are loc LUNA SÂNGERIE şi cum o poţi vedea

Stiri

Vezi când are loc LUNA SÂNGERIE şi cum o poţi vedea

Vezi când are loc LUNA SÂNGERIE şi cum o poţi vedea. Sâmbătă va avea loc o eclipsă totală de Lună inedită, spun specialiştii NASA, iar faza astronomică va dura doar cinci minute, lucru ce va face ca această acoperire a satelitului natural al Terrei să fie cea mai scurtă din secolul acesta.

CITEŞTE ŞI: Uite de ce nu dormi bine când este lună plină

Fenomenul va putea fi observat de pe coastele Oceanului Pacific şi de pe continentul australian, iar iluzia optică va da naştere evenimentului numit „Luna sângerie”, asta din cauza culorii roşiatice pe care o va avea discul corpului ceresc. Mai exact, eclipsa va avea loc în intervalul 09.01 GMT (12.01, ora României) – 14.59 GMT (17.59, ora României), lucru ce face imposibilă observarea şi de pe teritoriul ţării noastre.

O eclipsă totală de Lună va avea loc sâmbătă şi va fi vizibilă doar de pe coastele Oceanului Pacific şi din Australia, dar, potrivit specialiştilor NASA, faza de totalitate a fenomenului astronomic va dura aproximativ cinci minute, ceea ce face ca eclipsa să fie cea mai scurtă din acest secol.

Cei de la NASA descriu în videoclipul de mai jos ce se petrece în timpul eclipsei scurse de Lună, a cărei fază de totalitate va fi de doar 4 minute şi 43 de secunde.

„Eclipsele totale de Lună, precum cea pe care o vom vedea pe 4 aprilie, sunt fenomene lente, dar atrăgătoare şi, ca de obicei, vom avea camere pe tot globul care vor oferi imagini în direct”, a spus astronomul Will Gater, de la Slooh Community Observatory, observatorul care va transmite în timp real fenomenul pe internet.

„Ce mod mai frumos să îţi petreci ziua decât să priveşti acest frumos eveniment”, a continuat acesta.

Aceasta este cea de-a treia eclipsă de acest gen din ultimul an, după cele din aprilie şi octombrie 2014.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top