Connect with us

Revistateo.ro

adoptiile

Inedit

Vesti INCREDIBILE despre ADOPTIILE din Romania

O decizie neasteptata a fost luata de catre politicieni miercuri, atunci cand acestia s-au decis sa aprobe un proiect de lege ce vizeaza adoptiile din Romania.

Decizia adoptata de catre guvernanti face referire atat la adoptiile interne, cat si la cele internationale. Mai exact, noul proiect de lege propune diverse dispozitii ce vor permite ca adoptiile sa se savarseasca intr-o perioada de timp mult mai scurta fata de cea din prezent.

Daca in trecut termenul de apel in instanta judecatoreasca era de 30 de zile, acesta se va modifica si va ajunge sa fie de doar 10 zile, in timp ce primul termen de judecata se modifica si va fi in 15 zile de la inregistrarea cererii respective.

Mai mult, in cazul in care este judecata o cerere de incredintare in vederea adoptiei, nu se va mai solicita si citirea partilor, in acest mod evitandu-se o durata mai mare timp pentru solutionare. Legea urmeaza sa intre in vigoare intr-un termen de 4 luni dupa publicarea actului normativ in Monitorul Oficial, deci undeva la inceputul anului viitor.

Pe langa modificarile enumerate mai sus, guvernantii au decis acordarea unui concediu de acomodare, ce ar urma sa fie de maximum 90 de zile, precum si a unei indemnizatii lunare unuia dintre parinti, conditia fiind ca acesta sa realizeze venituri supuse impozitului pe venit.

Concediul se va acorda in cazul in care este adoptat un copil mai mare de doi ani, caci daca acesta are sub doi ani se aplica normele privind concediul si indemnizatia corespunzatoare, aplicata si pana acum. Tot viitorii parinti adoptivi vor beneficia si de pana la 40 de ore libere/an pentru evaluari impuse de obtinerea atestatului, fara a fi afectat in vreun fel dreptul salarial.

De asemenea, persoanele care doresc sa adopte un copil vor avea dreptul la timp liber in limita a 40 de ore/an pentru efectuarea evaluarilor impuse de obtinerea atestatului, a carui valabilitate se prelungeste de la un an la doi si realizarea potrivirii practice. Timpul liber se va acorda fara afectarea drepturilor salariale.

Sursa foto hdwallpapers.in

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top