Connect with us

Revistateo.ro

Inedit

VESTE PROASTA DE LA NASA: Nimeni nu s-ar fi asteptat la o asemenea declaratie

Vesti proaste de la NASA. William H. Gerstenmaier, unul dintre cercetatorii agentiei spatiale americane a facut declaratia pe care nimeni nu si-ar fi dorit sa o citeasca.

Gerstenmaier se afla la Madrid, intr-o conferinta speciala pe tema explorarii spatiale in urmatorii zece ani.

Acesta a recunoscut cu umilinta ca NASA nu isi permite deocamdata calatoriile spre planeta Marte, cu oameni la bord, si, in plus de asta, chiar daca ar dispune de tehnologia necesara, omenirea nu este inca pregatita.

Inginerul crede ca explorarea spatiala aduce numeroase beneficii pentru omenire si este visul oricui sa descopere ce se afla dincolo de Pamant.

„Putem inzestra robotii cu o serie de functiuni, insa nu pot inlocui vigilenta umana, fapt pentru care trimiterea oamenilor pe planeta Marte ramane un proiect de viitor”, a declarat cercetatorul NASA la Madrid.

NASA planuieste sa trimita oameni pe planeta rosie in 2030, insa acest proces implica un timp indelungat de pregatire.

„Trebuie sa ne gandim ce implica o astfel de calatorie care va fi istorica: expunerea astronautilor la radiatii, perfectionarea tehnologiei pentru generarea oxigenului, analizarea in profunzime a izolarii astronautilor”, mai spune Gerstenmaier.

Acesta precizeaza ca factorul psihologic este decisiv intr-o astfel de misiune.

Cu toate acestea, „calatoria spre Marte ramane marele vis al oricarui pasionat de stiinta”, mai spune inginerul, noteaza cotidianul spaniol El Mundo.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top