Connect with us

Revistateo.ro

Verdețurile, SPAIMA bolilor de inimă

Sanatate

Verdețurile, SPAIMA bolilor de inimă

Verdețurile sunt asociate tot mai des cu combaterea obezității și prevenirea bolilor de inimă, arată mai multe cercetări științifice. Studiile efectuate de Universitatea din Southampton și Cambridge arată că nitrații sunt elementele-cheie pentru care mâncarea verde are o asemenea putere vindecătoare.

Nitrații reduc presiunea sângelui și reglează metabolismul corporal, se arată în studiul cercetătorilor. Dieta pe bază de verdețuri combate diabetul zaharat de tip II și obezitatea și alină simptomele de boli cardiovasculare sau chiar le previne. Explicația vine de la hormonul numit enitropoietina, produs de nitrații din spanac, sau alte verdețuri.

Acest hormon cu nume dificil are un rol important în ceea ce privește transportul oxigenului către celulele roșii, nitrații jucând astfel un rol esențial în vascularizare. Cercetătorii avertizează că, de asemenea, un număr prea mare de hematii (nitrați) poate crea probleme în corp precum răul de înălțime. Sângele prea vâscos este primul semnal al unor boli cardiovasculare, iar vâscozitatea sângelui reduce riscul de forma a cheagurilor de sânge.

De asemenea, potrivit studiilor, celulele negre sau celulele rele sunt transformate de nitrați în celule bej, sau brune, deci celule bune. Aceste celule brune acționează pentru reducerea obezității și a diabetului zaharat de tip II. Cele mai bogate alimente în nitrați sunt lăptucile, spanacul, salata verde și pătrunjelul.

Alte proprietăți ale spanacului:
– reduce tusea
– este recomandat pentru avitaminoză
– combate problemele acneice
– este de folos în rahitism
– benefic persoanelor anemice
– recomandat gravidelor pentru buna dezvoltare a fătului

Sursă foto: zumi.md

Sursă foto: zumi.md

Alte proprietăți ale pătrunjelului:
– luptă împotriva impotenței masculine
– dă poftă de mâncare
– combate tumorile
– purifică/detoxifiază corpul
– tratează conjunctivita
– înlătură nisipul de la rinichi

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top