Connect with us

Revistateo.ro

Pericolul din lenjeria de pat. Cât de des ar trebui să schimbăm cearșaful

Stil de viata

Utilizarile bicarbonatului de sodiu. Ce se intampla daca il presari pe pat

Utilizarile bicarbonatului de sodiu in sanatate si frumusete sunt destul de cunoscute. Ce nu stie putina lume este ca acest produs ieftin, pe care il gasesti oriunde sau il ai in dulapiorul din bucatarie, ajuta la curatarea mediului de bacterii.

Utilizarile bicarbonatului de sodiu in dormitor

Saltelele sunt mediul perfect pentru dezvoltarea bacteriilor. Sa mergi la curatatorie de cateva ori pe luna si sa arunci si o gramada de bani poate fi destul de stresant. Nu e nimic. Pentru asta exista bicarbonat!

Tot ce trebuie sa faci ca sa iti cureti salteaua plina de praf si bacterii ce pot provoca alergii e sa presari bicarbonat pe ea. Lasa-l cateva minute dupa care aspira. Sodiul este cunoscut pentru proprietatea sa dezinfectanta. Va elimina si mirosurile neplacute si va curata cum nicio curatatorie nu poate mai bine patul tau.

Alte utiliari inedite ale bicarbonatului de sodiu

1. Iti poti face o pasta speciala, cu care sa iti albesti dintii. Ai nevoie de jumatate de lingurita de bicarbonat si solutie de 3% peroxid de hidrogen, adica apa oxigenata. Amesteca pana obtii o pasta si clateste-ti dintii dupa fiecare spalare cu ea. Dintii tai vor deveni mai albi dupa numai cateva ore.

2. Curata periile si pieptenii. Inainte sa iti aranjezi parul, pune pieptenii din baie in bicarbonat de sodiu si apoi clateste-i cu apa distilata. Acestia se vor dezinfecta imediat.

CITESTE SI: De ce trebuie sa iti pui turmeric si bicarbonat de sodiu sub ochi

3. Bicarbonatul de sodiu este cunoscut si pentru indepartarea mucegaiului de pe pereti. Ai nevoie de un prosop umed pe care sa presari bicarbonat. Sterge cu putere zonele din casa innegrite de ciuperci si deschide apoi geamurile. Mucegaiul este periculos pentru persoanele care au probleme cu inima. Acestea se pot sufoca in timpul noptii, iar cei astmatici risca o criza puternica, avertizeaza specialistii.

1 Comment

1 Comment

  1. Popescu Nicu

    2016-12-15T12:43:22+02:00 at 2016-12-15T12:43:22+02:00

    De unde iau turmericul?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top