Connect with us

Revistateo.ro

Urmează acești 4 pași și vei avea o săptămână excelentă

Sanatate

Urmează acești 4 pași și vei avea o săptămână excelentă

Potrivit studiilor, fericirea are un impact pozitiv asupra sănătății. Ea contribuie la scăderea nivelului de cortizol, hormon al stresului care poate provoca probleme de sănătate precum diabetul de tip 2, hipertensiune arterială și boli autoimune. Dar dacă nu te simți fericit zi de zi cum poți schimba asta? Iată patru pași importanți!

CITEȘTE ȘI: CUM SĂ DAI UN NOU START LIBIDOULUI

Primul gând al fiecărei zilei trebuie să fie unul bun. Atunci când te privești în fiecare zi în oglindă, ia-ți un agnajament față de tine însuți să faci o schimbare. Propune-ți să ai o altfel de atitudine față de tine însuți și să ai un gând bun în fiecare dimineață. Atunci când te trezești morocănos gândindu-te că iar te așteaptă o zi grea de muncă, nu faci decât să sporești frustrarea și să dai startul unei zilei proaste.

Renunță la gândirea negativă! Ești afectat de gânduri nedorite sau distructive referitoare la tine sau la alte persoane? O medotă eficientă este să porți o brățară din cauciuc, iar de fiecare dată când ai gânduri negative, să te ciupești ușor cu brățara pentru a deveni conștient și a le elimina rapid. Poate părea o tehnică copilăroasă, însă te va ajuta literalmente să scapi de negativitate și să te concentrezi pe ce este pozitiv.

Scoate-ți la iveală spiritul de copil. Ori de câte ori te simți stresat, deprimat, cu prea multă presiune și responsabilitate pe umeri, oprește activitatea în care te găsești și scoate la suprafață copilul din tine. Când redevii copil, scoți la suprafață curiozitatea și creativitatea. Atitudinea copilărească îți oferă o perspectivă pozitivă asupra lucrurilor.

Dormi pentru a a-ți reseta mintea. Somnul este esențial pentru buna funcționare a organismului și mai ales a creierului. Oamenii uită că, de multe ori, acesta reprezintă o practică spirituală care poate readuce echilibrul mental și emoțional.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top