Connect with us

Revistateo.ro

Un ingredient din pasta de dinţi ajută la depistarea riscului de accident vascular

Stiri

Un ingredient din pasta de dinţi ajută la depistarea riscului de accident vascular

Cercetătorii au descoperit că un simplu ingredient din pasta de dinţi ajută la depistarea riscului de accident vascular sau atac de cord. Iată cum!

Se pare că în viitorul apropiat riscul de accident vascular cerebral va putea fi depistat înainte ca boala să îşi facă loc în organism. Secretul este un ingredient banal care se găseşte în pasta de dinţi, iar procedura este una uşoară şi foarte ieftină, spun oamenii de ştiinţă. Medicii spun că astfel pacienţii vor fi selectaţi mai eficient şi tratamentele vor ajunge la cei care au cu adevărat nevoie de ele.

CITEŞTE ŞI: CUM SĂ PREVII ATACUL DE CORD ŞI MULTE ALTE AFECŢIUNI CU ACEASTĂ LEGUMĂ DEOSEBITĂ

Ingredientul minune este fluorura de sodiu. Procedura constă în injectarea pacientului cu fluorură de sodiu şi o cantitate mică de trasor radioactiv. Acestea se leagă imediat de orice calciu instabil în artere. Acest mineral este o componentă cheie în depozitele de grăsime care se acumulează pe artere. Atunci când depozitele formate devin instabile se formează cheaguri de sânge, care duc la apariţia atacului de cord sau a accidentului vascular cerebral.

Atunci când pacienţii sunt injectaţi cu această fluorură depozitele riscante de pe artere pot fi observate cu ajutorul scanerului, datorită trasorului radioactiv. Medicii sunt de părere că astfel pot salva multe vieţi şi pot preveni arteroscleroza, o boală care poate fi fatală. Aceasta apare din pricina depozitelor de pe artere, care limitează fluxul de sânge, dând naştere cheagurilor.

Fluorura de sodiu se găseşte în pasta de dinţi şi se leagă de compuşii de calciu din smalţul dinţilor noştri. Exact acelaşi lucru se întâmplă şi cu aglomerările de calciu de pe artere. Procedura nu a fost încă implementată, însă specialiştii spun că nu va mai dura mult până vom putea depista din timp probleme inimii, în acest mod.

Sursa foto: fengshuirealestate.ca

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top