Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

Un aliment despre care se credea ca ingrasa, ajuta de fapt la slabire

Persoanele care continua sa consume alimentele preferate, precum ciocolata, in timpul curelor de slabire, prezinta mai multe sanse sa piarda in greutate, potrivit unui studiu recent realizat de cercetatorii britanici.

Janet Aylott, nutritionista care a pus la punct programul online de calculare a caloriilor Nutracheck, a afirmat: “Cercetari aprofundate au demonstrat ca dietele bazate pe renuntarea la mancare au o probabilitate mai mare sa dea gres. Secretul consta sa ai abordare mai relaxata si sa mananci cate putin din ce iti place.”

Dintre cele 2.100 de persoane intervievate – atât bărbaţi, cât şi femei -, cele care au pierdut în greutate au continuat, în 91% dintre cazuri, să consume aceeaşi cantitate de ciocolată ca înainte de punerea în aplicare a planului de slăbire.

Cercetările de pana in prezent au aratat ca persoanele ce urmeaza o cura de slabire eliminand complet din dieta alimente precum ciocolata, vinul si biscuitii prezinta un risc mai mare de ingrasare, deoarece “compenseaza” consumand mai mult din alte alimente.

Pe langa toate aceastea, ciocolata contribuie la prelungirea vietii datorita continutului de polifenoli din cacao – regasiti de asemenea in vinul rosu, ce impiedica oxidarea colesterolului rau si protejeaza impotriva cancerului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top