Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

Uleiul care te scapa de respiratia urat mirositoare

Respiratia urat mirositoare este cauzata de o serie de bacterii care se afla in cavitatea bucala. Aceste bacterii pot ajunge in intreg organismul, punand in acest fel in pericol nu doar dintii (prin formarea cariilor) ci si stomacul si alte organe.

Daca observi ca respiratia urat mirositoare nu dispare nici daca te speli regulat pe dinti, s-ar putea ca bacteriile din gura ta sa se inmulteasca prea tare sau sa fie mult prea rezistente la fluorul din pasta de dinti.

Aceste bacterii provoaca erodarea dintilor, ingalbenirea acestora si, in final, duc la aparitia cariilor care fac dintii sa cada.

Una dintre solutiile recomandate de specialisti pentru combaterea respiratiei urat mirositoare este uleiul din seminte de patrunjel. Acest ulei revigoreaza respiratia si ofera un aer fresh gurii tale.

Poate fi consumat sub forma de capsule. Si uleiul de floarea soarelui este recunoscut pentru neutralizarea mirosului urat si paralizarea bacteriilor pentru ca acestea sa nu se mai inmulteasca.

Un alt remediu recomandat pentru respiratia urat mirositoare este cel cu extracte din scoarta de magnolie. Acest extract a fost folosit de medici pentru tratarea infectiilor cavitatii bucale.

CITESTE SI: Încearcă băutura minune care te scapă de respirația urât mirositoare

CITESTE SI: Cum scapi de respiratia urat mirositoare fara guma de mestecat

Clateste-ti gura cu bicarbonat de sodiu daca vrei sa reduci nivelul aciditatii din gura. Cauta o pasta de dinti care sa contina minim 20% bicarbonat de sodiu pentru a indeparta respiratia urat mirositoare in numai cateva minute.

Alte remedii naturiste cunoscute pentru sanatatea cavitatii bucale sunt ceaiul si uleiul de menta. Apoi, semintele de chimen sunt la fel de folositoare, recunoscute inca din vremurile stravechi pentru proprietatile lor antibacteriene.

Uleiul din seminte de patrunjel, insa, este cel mai eficient. Patrunjelul mai are si alte proprietati, in afara de combaterea infectiilor din cavitatea bucala.

Se stie ca frunzele de patrunjel previn anemia, reprezinta un puternic antioxidant, contribuie la tratarea alopeciei, purifica sangele, au rol important in indigestie, sunt antidiareice si scad nivelul colesterolului rau din sange.

Uleiul din seminte de patrunjel este eficient si in combaterea oboselii si dizolvarea calculilor biliari. De asemenea, imbunatateste functiile ficatului si a glandelor suprarenale.

Patrunjelul reprezinta un suport hormonal important pentru femei, mai ales in perioada menstruatiei.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top