Connect with us

Revistateo.ro

Ingrijirea dintilor

Cum scapi de respiratia urat mirositoare cu lucruri pe care le ai in casa

Toata lumea s-a confruntat macar o data cu respiratia urat mirositoare, iar daca problema persista, atunci este vorba de halena.

Studiile arata ca 40% din populatie sufera cel putin o data in viata de halitoza sau popular, respiratie urat mirositoare. In cele mai multe dintre cazuri, respiratia neplacuta isi are originile chiar in cavitatea bucala.

Intensitatea acesteia difera de-a lungul zilei in functie de alimentele pe care le consumi. Si fumatul si consumul de alcool sunt, de asemenea, factori determinant.

Pentru a determina cauzele halitozei, este necesar un control stomatologic, iar dupa aceasta vizita, urmeaza un tratament care sa redea respiratia sanatoasa si proaspata.

In cazul in care stomatologul nu a gasit o cauza clara care produce respiratia urat mirositoare, poti incerca sa scapi de ea cu solutii naturiste, pe care le ai si tu acasa.

Uita de respitratia urat mirositoare cu lucruri pe care le ai in casa

In primul rand, incearca bicarbonat de sodiu. Fa-ti un obicei in a face o solutie din apa si cu bicarbonat si sa iti clatesti gura. Astfel, bacteriile din gura vor fi distruse. Pentru un plus de prospetime, aplica o data pe saptamana o pasta formata din bicarbonat de sodiu si putina zeama de lamaie pe dinti si curata cu blandete. Astfel vei scapa de tartru si dintii tai vor straluci de sanatate.

Scortisoara este un alt lucru pe care il ai in casa si care te scapa de respiratia urat mirositoare. Consuma in cafea, in ciocolata calda ori in prajituri scortisoara si scapa de bacteriile care provoaca respiratia urat mirositoare.

Si patrunjelul este un aliment pe care il poti consuma cu incredere atunci cand simti ca gura ta nu miroase prea bine. Consuma-l in stare cruda si mesteca frunze. Pe langa faptul ca are o sursa importanta de vitamina C, patrunjelul te va ajuta sa scapi de bacteriile care provoaca mirosul neplacut din gura. Si daca ai consumat usturoi, patrunjelul este perfect pentru a elimina mirosul lui.

Doua teste ca sa-ti dai seama daca ai respiratia urat mirositoare:

Testul 1

Linge-ți încheietura mâinii. Așteaptă aproximativ 5 secunde, cât saliva se usucă puțin, după care adulmecă zona. Acela este și mirosul care îți caracterizează cavitatea bucală.

Testul 2

Acesta va detecta mirosul care vine din zona inferioară a limbii (din regiunea posterioară), zonă care, spre deosebire de vârf, nu se poate curăța singură. Ia o linguriță din argint. Întoarce-o și plaseaz-o cât mai adând, pe limbă, după care masează ușor mușchiul, în timp ce o tragi spre exterior. Nu fi surprinsă dacă vei avea acel reflex de regurgitare!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Ingrijirea dintilor

To Top