Connect with us

Revistateo.ro

Uite ce păţeşti dacă mergi la solar

Stiri

Uite ce păţeşti dacă mergi la solar

Uite ce păţeşti dacă mergi la solar. Din start, faptul că solarele folosesc lumini cu ultraviolete de 15 ori mai intense decât cele venite de la Soare, ar trebui să ne dea serios de gândit. Concret, asta înseamnă că o zi întreagă de plajă este echivalentul a 20 de minute de solar.

Dintre toate formele de cancer de piele, 90% dintre ele sunt legate de expunerea la radiaţii ultraviolete, iar riscul unei astfel de afecţiuni este mai ridicat în cazul celor care abuzează de bronzul artificial.

CITEŞTE ŞI: Iată ce fructe trebuie să mănânci pentru o piele catifelată

Culmea, multe persoane sunt de părere că statul la solar duce la întărirea sistemului imunitar, un lucru cât se poate de fals. Pe lângă faptul că expunerea prelungită la acest tip de radiaţii puternice va duce la scăderea imunităţii, pot avea loc mai multe efecte neplăcute la nivelul pielii.

Uite ce păţeşti dacă mergi la solar. Pe lângă faptul că epiderma va fi mult mai uscată, expunerea la solar duce şi la o îmbătrânire prematură a pielii, dar şi a părului. Din acest motiv, casca specială este obligatorie atunci când alegeţi opţiunea de a vă bronza rapid, la un solar.

În plus, un dermatolog din Minnesota spune că, în ciuda temperaturilor ridicate şi a curăţeniei constante, există o serie de viruşi şi bacterii care pot supravieţui în interiorul solarelor.

„Am văzut cazuri, de-a lungul carierei mele, când de la solar au fost contacte infecţii bacteriale, negi sau infecţii cu virusului care cauzează herpesul genital”, spune dermatologul.

Cu alte cuvinte, razele ultraviolete din saloanele de înfrumuseţare sunt suficiente pentru a ne provoca boli de piele, dar nu atât de puternice pentru a distruge bacteriile.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top