Connect with us

Revistateo.ro

Uite cât de bune sunt frunzele acestui copac pentru sănătate

Stiri

Uite cât de bune sunt frunzele acestui copac pentru sănătate

Dintre toți copacii, frasinul este de departe cel mai util pentru sănătatea noastră, iar din punct de vedere fitoterapeutic, Fraxinus excelsior, adică specia intâlnită preponderent în zona noastră, este cea mai valoroasă.

Nimic nu se irosește de la frasin, astfel că putem folosi atât frunzele, cât și mugurii sau scoarța acestui copac minunat. Cu toate acestea, frunzele sunt cele mai căutate, asta datorită conținutului de tanin, ulei eteric, vitamina C, ingrediente cu proprietăți antireumatice. Mai mult, acestea au în componența și și o serie de elemente (acid ursolic și chinone) ce ajută la eliminarea acidului uric din organism, ajutând totodată țesutul conjunctiv.

CITEȘTE ȘI: Iată ce poate face piperul negru pentru sănătate

Pentru ca proprietățile lor să nu fie alterate, frunzele de frasin trebuie să fie colectate din zone aflate cât mai departe de poluare. Cea mai bună perioadă de recoltare a frunzelor este cea în care ne aflăm acum, respectiv în intervalul mai – iunie. După recoltare, acestea se usucă în spații bine ventilate, curate, departe de lumina soarelui.

După ce s-au uscat, din frunzele de frasin se prepară următoarea infuzie: peste o linguriță de frunze se toarnă 250 ml de apă fiartă, după care se acoperă 10 minute, apoi lichidul se strecoară și se consumă la temperatura camerei.

Din infuzia de frasin se iau două căni pe zi, între mese și este indicată mai ales dacă aveți unele tulburări legate de uremia ridicată, artrită, reumatism și chiar celulită. În plus, pentru că are și un efect cicatrizant, acesta a fost recomandat și celor care suferă de faze liniștite ale ulcerului gastric, ori cel duodenal. Alături de alte plante, frunzele de frasin ajută și la combaterea constipației. Cea mai bună variantă de laxativ o constituie pulberea din frunzele frasinului, alături de cea de crusin, cicoare, fenicul sau volbură.

Frunzele de frasin pot fi folosite și pentru realizarea de băi locale, indicate în tratarea rănilor ce se vindecă greu ori a hemoroizilor, dar și la grăbirea procesului de vindecare în cazul arsurilor.

Atenție! Acest articol este scris cu titlu informativ și se recomandă consultul medicului înainte de a începe orice tratament, cură de detoxifiere sau de slăbire!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top