Connect with us

Revistateo.ro

Uite care sunt cele mai ciudate tratamente cu animale

Sanatate

Uite care sunt cele mai ciudate tratamente cu animale

Omul a învăţat de-a lungul timpului că animalele nu pot oferi doar hrană, ci pot fi şi surse de tratament importante în anumite probleme medicale. Iată care sunt cele mai ciudate tratamente cu animale pe care le-a cunoscut medicina.

CITEŞTE ŞI: UITE CE ALIMENTE TE AJUTĂ SĂ TE LAŞI DE FUMAT 

Extractul de melc conţine acid hialuronic care ajută la menţinerea unui ten tânăr şi chiar poate vindeca arsurile solare. Există pe piaţă o mulţime de produse cu extract de melc, însă medicii din Japonia folosesc melci vii, pe care îi lasă să se plimbe pe faţa pacienţilor, aceştia reprezentân noul trend în tratamentele cosmetice.

Lipitorile au fost folosite încă din antichitate la tratarea diferitelor boli, însă în epoca modernă s-a descoperit adevarata valoare a acestora. Lipitorile au rolul de a extrage sângele de la organismul pe care sunt ataşate şi sunt crescute şi utilizate în scopuri medicinale.

Lipitorile reduc coagularea sângelui, ajută la reducerea presiunii asupra pereţilor venelor, atenuează crampele musculare şi simptomele de artrită. Sunt utile în domeniul chirurgiei de reconstrucţie. Sunt des folosite pentru tratarea varicelor. Tratamentele sunt nedureroase, pentru că în saliva lipitorilor regăsim compuşi cu proprietăţi anestezice, terapeutice, anticoagulante, inflamatoare şi vasodilatatoare.

Terapia cu peşti pentru tratarea problemelor de piele precum psoriazisul este originară din Turcia. Tratamentul constă în scufundarea părţii problematice a corpului într-o apă minerală în care trăiesc peşti. Aceştia vor curăţa imediat pielea moarta de la nivelul pielii, hrănindu-se în acealaşi timp.

Pentru acest fel de terapie este folosit peştele doctor, care îndepărtează celulele moarte şi pe cele bolnave, lăsând epiderma sănătoasă şi curată. Chiar şi în zilele noastre, foarte multa lume apelează la o astfel de terapie pentru a-şi rezolva problema psoriazisului.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top