Connect with us

Revistateo.ro

Tu stii care e diferenta dintre raceala si gripa?

Stiri

Tu stii care e diferenta dintre raceala si gripa?

La o prima vedera gripa si raceala par a fi una si aceeasi, insa ele se deosebesc foarte mult inca de la primele semne. Iata cum iti dai seama de diferenta dintre acestea!

Pentru a te putea trata corespunzator este esential sa stii ce boala indica simtpomele pe care le ai. Medicul isi da seama din primul moment daca suferi de o raceala minora sau de o gripa severa. In mod evident, raceala este mai usoara decat gripa. Ea actioneaza pe o durata mai scurta de timp, iar simptomele nu sunt atat de severe ca in cazul gripei.

CITESTE SI: PREVINE RACEALA CU ACEST CEAI MINUNE

In general, o raceala debuteaza lent cu simptome precum stranutul, oboseala si durerile in gat. Desi acestea sunt suparatoare, ele nu sunt extrem de grave. De cele mai multe ori pielea isi modifica nuanta si devine usor galbuie sau palida, iar mucozitatile nazale cresc cantitativ si isi modifica textura. Daca este tratata la timp raceala dispare usor si iti permite sa iti desfasori activitatile zilnice in continuare.

Atunci cand te confrunti cu o gripa debutul este unul mult mai agresiv, cu stari de oboseala puternice, dureri de cap, dureri in gat, temperatura ridicata a corpului, dureri musculare, senzatie de greata, frisoane si chiar tuse. Aceasta te tine la pat cel putin cateva zile si daca nu este tratata in mod corespunzator poate dezvolta complicatii. Este indicat sa mergi la medic cat mai curand posibil si sa urmezi cu strictete tratamentul pe care acesta il va prescrie.

CITESTE SI: SI TU FACI ACESTE GRESELI CAND TE TRATEZI DE RACEALA

Racelile pot aparea pe tot parcurusl anului daca nu te protejezi de curent, daca sistemul tau imunitar nu este suficient de puternic sau daca iei contact cu un virus care iti afecteaza caile respiratorii. Gripa se intalneste frecvent in timpul sezonului rece, cand sistemul imunitar este sensibil. Ea se poate manifesta care urmare a unor epidemii puternice.

Sursa foto:travelreadymd.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top