Connect with us

Revistateo.ro

Trucurile bunicii pentru creșterea unghiilor. Ce trebuie să faci în fiecare seară

Frumusete

Trucurile bunicii pentru creșterea unghiilor rapid. Ce trebuie să faci în fiecare seară

Din cauza unor probleme de sănătate sau a unor obiceiuri nesănătoase, unele persoane au probleme cu creșterea unghiilor. Acest lucru creează frustrare mai ales în rândul femeilor care vor tot timpul să aibă o manichiură impecabilă.

O primă soluție pentru a avea niște unghii lungi și frumoase o reprezintă aplicarea unghiilor false ori construcția cu gel, însă multe persoane ajung să aibă unghiile extrem de fragile atunci când renunță la acest procedeu cosmetic. De asemenea, unele persoane resimt o sensibilitate crescută a unghiilor și renunță la aplicarea gelului la salon.

În cazul în care și tu vrei să ai niște unghii sănătoase, însă vrei să fie naturale, iată niște remedii pe care le poți încerca și tu acasă, chiar de astăzi.

Citește și: De ce boală suferi dacă îți cade părul și ai unghii fragile

În primul rând, nu doar unghiile trebuie să fie îngrijite, ci și cuticulele. Cu ajutorul unor bețișoare de bambus special făcute pentru cuticule, acestea pot fi împinse ușor, după o hidratare prealabilă. Pentru hidratare se poate apela la uleiuri din comerț pentru cuticule sau pentru uleiuri din casă.

Uleiul de cocos este extrem de bun și de hidratant pentru cuticule și te ajută și pentru creșterea unghiilor. Se masează unghiile și cuticulele cu ulei înainte de a merge la culcare, timp de 15 – 20 de secunde. Acest lucru ajută la îmbunătățirea circulației sângelui și, de asemenea, ajută la accelerarea creștetii unghiilor.

De asemenea, creșterea excesivă a cuticulelor duce la încetinirea creșterii unghiilor, așa că trebuie să aveți mereu grijă să fie ușor împinse.

Citește și: Cum scapi de unghiile încarnate cu lucruri pe care le ai în casă

Un alt truc pentru ca unghiile să crească mai repede este să flexezi degetele. Este un fapt cunoscut faptul că la mâna dominantă unghiile cresc mai repede, deoarece degetele și implicit unghiile sunt mai active. Au o circulație a sângelui mult mai bună. Pentru a crește la fel de repede, se recomandă strângerea pumnilor timp de câteva secunde de câteva ori pe zi.

Dă-le o formă unghiilor pentru a crește mai repede

Este foarte important ca unghiile să aibă o formă bine definită, iar acest lucru poate fi făcut la un salon. Acest lucru ajută ca presiunea asupra nervilor de la nivelul unghiilor să fie echilibrată și conduce la creșterea mai rapidă a lor.

O greșeală pe care multe persoane o fac și care duce la creșterea foarte lentă a unghiilor este folosirea unor oje care nu fac bine. Este nevoie permanent de bază pe bază de calciu înainte de a aplica oja. De asemenea, și oja ar trebui să conțină calciu.

Pentru că încetinesc creșterea unghiilor și pot deveni mult mai fragile, se recomandă evitarea acetonei și folosirea, în schimb, a unor șervețele pe bază de ulei care îndepărtează oja.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Frumusete

To Top