Connect with us

Revistateo.ro

Tratează eczemele cu acest ulei esențial

Naturiste

Tratează eczemele cu acest ulei esențial

Pielea ta este aspră și are un aspect neplăcut? S-ar putea să ai o eczemă. Aceasta se caracterizează prin zone roșii cu mici vezicule pline cu lichid. Totuși, ea poate avea mai multe forme. De multe ori este uscată, formându-se cruste care se descuamează fin. Eczema poate apărea pe față, pe mâini sau în alte zone ale corpului. În funcție de gravitatea situației trebuie să mergi la medic pentru ca acesta să îți prescrie tratamentul corspunzător. Dacă suferi de forme ușoare ale eczemei, trebuie să știi că acestea pot fi tratate și cu ajutorul tratamentelor naturiste.

CITEȘTE ȘI: ULEIUL ESENȚIAȚ DE PALMAROSA FACE MINUNI PENTRU SĂNĂTATE

Un remediu foarte eficient care te ajută să lupți împotriva acestei neplăceri este uleiul esențial de ylang ylang. Cu ajutorul proprietăților sale antiinflamatorii și antiseptice, uleiul esențial de ylang ylang reduce roșeața pielii, echilibrează producția de sebum și calmează pielea descuamată și iritată. Acest tip de ulei reține umezeala în piele și hrănește zonele cu probleme. Acesta poate fi utilizat ca atare sau poate fi inclus în diferite creme și tratamente preparate în casă.

Uleiul esențial de ylang ylang are și multe alte beneficii asupra sănătății. Este un remediu foarte bun pentru problemele sistemului nervos, acționând ca un calmant eficient. Reduce stresul, anxietatea și frica și poate fi folosit pe post de sedativ. Proprietățile sale anti-depresive fac din acest ulei esențial un tratament excelent pentru persoanele care suferă de depresie, insomnii, stres cronic, atacuri de panică și chiar șocuri.

Uleiul esențial de ylang ylang te ajută să lupți împotriva bacteriilor și previne dezvoltarea infecțiilor. De aceea poate fi utilizat cu succes în tratarea rănilor superficiale precum tăieturi, zgârieturi, etc. Este un foarte bun remediu antifungic și antiviral, fiind recunoscut pentru proprietățile sale antimicrobiene.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top