Connect with us

Revistateo.ro

Tratamentul facial perfect, în funcție de piele

Stiri

Tratamentul facial perfect, în funcție de piele

Alicia B. Martinez, estetician la Oxygen Spa din Miami, vorbește despre piele și tratamentul pentru față: „Dacă ai o piele foarte grasă, trebuie să eviți tratamentele care hidratează intensiv. Dacă ai pielea uscată, în schimb, trebuie să incluzi în îngrijirea feței produse cosmetice care să îți hidrateze celulele”.

PENTRU PIELE USCATĂ
Trebuie știut de la bun început că pielea uscată este foarte sensibilă, așa că are nevoie să fie umezită în mod constant. Citește bine produsele de îngrijire a feței pe care le folosește ca să nu îți iriți tenul: se recomandă tratamente pe bază de aloe vera, avocado, suc de portocale și de mere.

PENTRU PIELE GRASĂ
Pielea grasă este considerată în cosmetică opusul pielii uscate. Pielea grasă nu are nevoie de multă hidratare ca cea uscată, deoarece trebuie dezintoxicată, iar prea multă apă și umiditate poate contribui la apariția coșurilor și acneei. Se recomandă geluri de curățare a feței din miere și arnica sau tratament cu suc de lămâie.

PENTRU PIELE MIXTĂ
Dacă ai pielea uscată și grasă în același timp, tratamentul devine ceva mai complicat, spune B. Martinez de la centrul spa din Miami. Se poate amesteca iaurtul natural cu arnica pentru tenul mixt, întrucât primul joacă rol de hidratare a feței iar cel de-al doilea ingredient curăță punctele negre și erupțiile cutanate.

PENTRU PIELE NORMALĂ
Pielea normală are nevoie de tratamente cât mai alternante, deoarece acest tip de piele necesită hidratare și curățare în mod permanent. O cremă hidratantă simplă cu niște bucăți de castraveți poate reprezenta soluția ideală pentru acest tip de piele.

PENTRU PIELE ÎMBĂTRÂNITĂ
„Ideal este un tratament cu colagen sau celule mamă. Colagenul marin este o comoară pentru rehidratarea tenului și dotarea acestuia cu minerale care întineresc pielea”, mai spune specialista din Miami.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top