Connect with us

Revistateo.ro

Tot ce trebuie sa stii despre eclipsa totala de Soare de pe 9 martie

Stiri

Tot ce trebuie sa stii despre eclipsa totala de Soare de pe 9 martie

Miercuri, 9 martie, are loc o eclipsa totala de Soare care ne va lasa in intuneric pret de cateva momente.

Anul astronomic incepe abia miercuri, cand va avea loc prima eclipsa totala de Soare din ultima perioada, insa nu este singura. Se asteapta alte patru eclipse pe parcursul acestui an. Din punct de vedere astrologic, acest fenomen afecteaza planetele ce guverneaza zodia Pesti, in harta lor celesta.

Martie incepe din punct de vedere astrologic in semnul Pestilor si se termina in semnul Berbecului. Nu este singura eclipsa din luna martie: pe 23 a lunii va avea loc si una de luna.

Horoscop saptamanal 7-13 martie 2016. Gemenii intampina dificultati financiare

Cum îți influențează fazele lunii dispoziția pentru sex

Din nefericire, eclipsa nu va fi vizibila din Romania, insa cei din Insulele Feroe se vor putea bucura cel mai bine de ea, avand in vedere pozitionarea geografica.

Durata fenomenului este de aproximativ 4 minute, iar acesta va incepe pe 8 martie la ora 23 si 20 de minute. Punctul maxim va fi atins la ora 2 dimineata, in ziua de 9 martie. Eclipsa se va putea vedea din Svalbard si Insulele Feroe, dar si partial din sudul si estul Asiei, Oceanul Pacific si Oceanul Indian.

Ce se spune din batrani despre eclipsele din timpul primaverii

Batranii spun ca atunci cand are loc o eclipsa de soare primavara sunt semne bune. Eclipsa din luna martie simbolizeaza in vechile triburi aztece o renastere profunda a naturii exterioare cat si a celei interioare, a oamenilor.

Traditia spune ca orice forma de evolutie are trei trepte separate: creatia, mentinerea si distrugerea. Se spune ca primavara reprezinta creatia, vara apogeul creatiei, iar toamna faza de distrugere, in timp ce iarna simbolizeaza conservarea.

Ce se intampla, de fapt, pe cer?

Si mai simplu, satelitul nostru natural, Luna, va trece intre Soare si Pamant blocand lumina stralucitoare a stelei din centrul galaxiei noastre. Eclipsa va putea fi urmarita pe portalul Sky-Live miercuri noaptea; asadar, cei curiosi care nu se afla in tinuturile indepartate de unde este vizibila o vor putea urmari pe net.

Eclipsa de soare de miercuri este extrem de importanta pentru astronomi intrucat vor avea ocazia sa studieze si mai bine atmosfera solara si rapiditatea cu care se deplaseaza fluxul de electroni ai coroanei solare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top