Connect with us

Revistateo.ro

gatul

Naturiste

Top 5 remedii pentru gâtul înțepenit

Pentru că este vară și mulți dintre noi au de suferit de pe urma aerului condiționat, iată care sunt cele mai bune remedii pentru gâtul înțepenit.

CITEȘTE ȘI: SCAPĂ DE DURERI CU AJUTORUL REȚETEI JAPONEZE. SECRETUL STĂ ÎN PALMA TA

Atunci când ai gâtul înțepenit simți dureri și întâmpini dificultăți în mișcare, mai ales atunci când încerci să îți întori gâtul într-o parte. Iată topul celor mai bune remedii!

1. Exercițiile fizice sunt extrem de benefice atunci când îți simți gâtul înțepenit. Și asta pentru că ușurează tensiunea cauzată de mușchii tăi care sunt încordați și întinși. Exercițiul cel mai potrivit este să stai în poziția de drepți, relaxandu-ți corpul. Aplecă capul în față înspre piept și lasă-l pe spate privind spre tavan. Repetă mșicările timp de trei minute. Încheie apoi acest exercițiu rotind ușor umerii. Înotul este un alt exercițiu relaxant pentru gâtul înțepenit, dar acesta necesită o sumă de bani.

2. Sarea Epsom este și ea un remediu pentru gâtul înțepenit. Compusă din sulfat de magneziu, sarea epsom ajută la diminuarea rigidității gâtului, reglează activitatea mai multor enzime din corp și îmbunătățește citculația sângelui, reducând astfel tensiunea musculară și stresul. Adaugă două căni de sare Epsom în cada plină cu apă caldă. Api scufundă-te în apă până la gât timp de 15-20 de minute, de 3 ori pe săptămână. Este important de știut că acest remediu trebuie evitat dacă ai probleme la rinichi sau diabet.

3. Masajul ușor este un remediu plăcut pentru gâtul înțepenit și asta pentru că îmbunătățește circulatia sanguină și reduce rigiditatea.

4.  Oțetul de mere. Acesta conține antioxidanti și are proprietăți antiinflamatorii, care ajută la tratarea gâtului înțepenit. Plusul acestui remediu este acela că previne întinderile musculare și tratează durerea cauzată de deficitul de nutrienți din organism. Pune pe un șervețel de hârtie oțet de mere și aplică o compresă pe zona afectată, lăsând-o să acționeze timp de câteva ore. Folosește acest remediu de două ori pe zi, până atunci când te vei simți mai bine.

5. Uleiul de mentă. Acest ulei conține mentol, ce reduce rigiditatea mușchilor gâtului, având proprietăți analgezice, ce reduc durerea și starea de disconfort. Poți încălzi două linguri de ulei de măsline preț de câteva secunde, apoi adaugă câteva picături de ulei esențial de mentă și masează-ți gâtul înțepenit cu acest amestec de două ori pe zi, timp de câteva zile la rând. Atenție însă, uleiul de mentă este contraindicat în cazul persoanelor cu pielea sensibilă și a copiilor.

Sursa foto: reginele.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top