Connect with us

Revistateo.ro

TOP 5 plante medicinale romanesti

Stiri

TOP 5 plante medicinale romanesti

Va prezentam un top 5 al celor mai bune plante medicinale exclusiv romanesti si beneficiile acestora.

Natura bogata din Romania ne face mai sanatosi, cu conditia sa stim cum sa o utilizam pentru sanatatea noastra.

5. MACESUL
Aceste plante cresc pe orice forma de relief, la ses dar si la deal. Toamna este anotimpul in care se culeg fructele de maces. Beneficiile acestei plante sunt nenumarate: curata infectiile si vindeca raceala si gripa, trateaza tusea, creste imunitatea datorita vitaminei C, regleaza tensiunea arteriala, vindeca afectiunile rinichilor, cu un rol important in detoxifierea acestora.

CITESTE SICEAIURI PENTRU DETOXIFIERE

4. ANGHINAREA
Aceasta planta este adorata de romancele care tin la silueta lor. Ceaiul de anghinare este folosit adesea in scop terapeutic si in curele de slabire, pentru ca ard foarte bine grasimile in exces. Anghinarea este folosita si pentru tratarea bolilor cardiovasculare, trateaza guta, diabetul si migrenele.

3. FENICUL
Este foarte bun pentru stomac: repara problemele sistemului digestiv, reducand flatulenta. Este folosit pentru persoanele care se confrunta cu constipatia sau balonarea.

CITESTE SIURZICA – COMOARA SANATATII NOASTRE

2. SUNATOAREA
Ceaiul de sunatoare este un medicament excelent pentru persoanele care sunt stresate. Planta este indicata in tulburarile psihice si problemele cu somnul. Ceaiul de sunatoare mentine curatenia cavitatii bucale prin proprietatile ei magice si calmeaza mancarimile sau eczemele de la nivelul pielii.

1. URZICA
Urzica, desi daca iti atinge pielea iti cresc bubite, are un puternic efect anti-inflamator. Urzicile calmeaza durerile de reumatism, refac structura celulara a pielii si te scapa de matreata. Ceaiul de urzica poate fi consumat de fumatori pentru ca le curata plamanii de tutun.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top