Connect with us

Revistateo.ro

horror

Stiri

Top 5 filme horror

Filmele horror au o istorie lungă în cinematografia mondială, primul horror a apărut încă de pe vremea filmelor mute. Dacă vrei să le vezi pe cele mai bune dintre ele, iată un top al primelor 5.

CITEȘTE ȘI: TOP 5 FILME DE COMEDIE

1. Exorcistul ( The Exorcist- 1973)

Bazat pe romanul lui William Blatty din 1971, filmul horror Exorcistul combină 3 scenarii într-o temă de success. O fetiţă de 12 ani este posedată de demoni şi numai un exorcist o poate salva. Ea locuieşte împreună cu mama ei în Georgetown, Washington şi trăieşte simptome ciudate, care îi pun în pericol viaţa. Ajutorul medical nu îi poate fi de niciun folos, singura soluţie rămânând căutarea unui exorcist care să alunge demonii.

2. Psycho – 1960

Filmul horror Psycho, în regia lui Alfred Hitchcock, îl plasează în centrul acțiunii pe Anthony Perkins care îl interpretează pe nebunul Norman Bates, ale cărui casă şi motel sunt cele mai neindicate locuri pentru a-ţi petrece o seară liniştită. Nimeni nu ştie asta mai bine decât Marion Crane, ghinionista călătoare a cărei drumeţie ia sfârşit în celebra scenă din duş, în această adaptare după romanul omonim de Robert Bloch.

3. Avertizarea ( The ring – 2002) 

Povestea începe cu o legendă a filmelor horror: o casetă video cu imagini de coșmar, care duceau la un telefon prin care cel ce văzuse caseta afla în ce mod urma să moară după șapte zile. Fiind reporter la un ziar, Rachel Keller, interpretată de Naomi Watts, este destul de sceptică în legatură cu această poveste, până când patru adolescenți mor în mod suspect exact la o săptămână după vizionarea unei astfel de casete. Împinsă de curiozitate, Rachel găsește caseta și o vizionează. Acum are nevoie de ajutorul prietenului său, Noah,  pentru a scăpa cu viață și pentru a-și salva și fiul, care văzuse pe ascuns caseta. Împreună, au doar șapte zile la dispozitie pentru a descifra misterul inelului.

4. The Grudge – 2004 

Horror-ul realizat de Sam Raimi și Columbia Pictures, The Grudge, este inspirat după blockbuster-ul japozez Ju-On: The Grudge. Povestea începe cu prezentarea unei unei case modeste din Tokyo ce nu lasă cu nimic să se bănuiască teroarea care se ascunde în interior. Casa este posedată de o forță malefică și violentă care distruge viața oricărei persoane care intră aici. Cunoscut sub numele de ,,The Grudge,” acest blestem împinge victimele către o moarte violentă, în chinurile unei crize de manie. Cei care sunt atinși de blestem mor și astfel se naște un nou blestem, transmis ca un virus tuturor celor care pătrund în această casă, ca într-un lanț nesfârșit de orori.

5. Talismanul Viselor (Dreamcatcher – 2003)

Jonesy, Henry, Pete și Beaver sunt patru prieteni care, în copilărie, au salvat un băiat cu deficiențe mentale din mâinile unor bătăuși. Experiența lor i-a schimbat foarte mult, ei descoperind că au puteri psihice uimitoare. Cei patru au rămas prieteni buni și acum se întâlnesc ân fiecare an într-o cabană din pădure, ocazie cu care încep să își amintească peripețiile din trecut. Mica lor petrecere este întreruptă brusc de un vânător care pare să fie bolnav. Doar că omul se transformă în cel mai cumplit coșmar al tinerilor care sunt nevoiți acum să ducă o luptă pe viață și pe moarte pentru a putea trăi.

Sursa foto:  imgkid.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top