Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Top 5 băuturi relaxante pe timp de caniculă

Canicula îți poate da serioase bătăi de cap, la propriu! Pentru a-i veni de hac febrei cauzată de razele solare puternice și a fluxului sanguin haotic, îți recomandăm cele 5 băuturi de mai jos.

Top 5 băuturi relaxante pe timp de caniculă:

1. CEAIUL VERDE RECE

Este una dintre licorile cele mai sănătoase care există. Dacă vrei să te calmezi rapid într-o situație de stres, amplificată și de căldura de afară, consumă ceaiul verde fără zahăr. Este o sursă bogată de antioxidanți ce activeazî senzația de liniște după consumare.

CITEȘTE ȘI: TOPUL CELOR MAI SĂNĂTOASE CEAIURI
2. LAPTE RECE

Laptele stimulează producția de serotonină, un hormon responsabil atât pentru senzația de bună dispoziție cât și pentru disponibilitatea de a face lucruri la care trebuie să fii foarte concentrat. În plus, calciul pe care îl conține laptele te va ajuta când îți va veni să leșini din cauza caniculei.

3. SUC DE AVOCADO

Previne hipertensiunea (o mare problemă când afară sunt peste 30 de grade) și ”adoarme” hormonii responsabili cu stresul. Sucul de avocado îl poți prepara chiar tu: pune două-trei fructe într-un blender și apoi consumă cel mai natural și mai delicios suc de vară.

4. SUC DE PORTOCALE CU GHEAȚĂ

Despre gheață știm deja că are un rol calmant când sângerăm prea tare. Și vitamina C din portocale are același rol, mai ales în situațiile în care te stresează tocmai căldura insuportabilă de afară.

5. CEAI DE MUȘEȚEL

Mușețelul îl poți culege încă de pe câmp, fiind perioada lui cea mai bună. Induce somnul în situațiile de stres și te calmează dacă ești agitat. Acesta este plin de antioxidanți care combat radicalii liberi. Un pahar de ceai de mușețel dimineața și unul după masă te vor face să treci prin vara caniculară cu zâmbetul pe buze.

Sursa foto: friday.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top