Connect with us

Revistateo.ro

Scapă de durerile menstruale cu aceste 4 plante!

Sanatate

Scapă de durerile menstruale cu aceste 4 plante!

Femeile sunt obișnuite cu durerile menstruale, însă nu toate suportă același tip de durere. În funcție de starea generală a sănătății și de fiecare ciclu menstrual în parte, durerile pot fi mai accentuate sau mai blânde. Iată 4 plante eficiente, care combat durerile menstruale:

FENICUL
Fenicul conține fitoestrofeni, esențiali în lupta cu durerile provocate de ciclul menstrual. Fenicul este o plantă cu efecte anti-inflamatorii și antispasmodice. Puteți consuma fenicul sub formă de ceai (o linguriță de semințe de fenicul la 200 ml apă) și veți constata cum această plantă vă relaxează imediat mușchii uterului.

MUȘEȚELUL
Ceaiul de mușețel este și el o armă eficienă împotriva durerilor menstruale. Acesta calmează spasmele provocate în timpul ciclului menstrual și este recunoscut pentru proprietățile sale anispasmodice și anti-inflamatorii. În perioada ciclului menstruale, două căni de ceai de mușețel fierbinte pe zi fac minuni.

SCORȚIȘOARA
Scorțișoara este un ingredient extrem de important pe care trebuie să îl consumi în perioada menstruală. Și asta deoarece în timpul ciclului menstrual se pierd o serie de nutrienți esențiali pentru organism precum fierul, magneziul și calciul, nutrienți care se găsesc în scorțișoară. Beți ceai de scorțișoară o dată la 8 ore și veți constata că durerile menstruale nu mai există.

BUSUIOCUL
Cu siguranță ai busuioc în dulăpiorul cu ingrediente din bucătărie. Află că această plantă aromată nu are simplul rol de a face mâncarea mai bună, ci contribuie din plin la calmarea durerilor menstruale. Are proprietăți analgezice, fapt pentru care sunt reduse crampele din timpul ciclului. Se consumă sub formă de licoare, și anume o linguriță de busuioc la 130 ml apă fierbinte.

Lucruri pe care nu le stii despre ciclul menstrual

Fiecare femeie care se afla in perioad fertila a vietii lor are ciclu menstrual. Desi este un lucru prin care trec toate femeile, exista cateva lucruri pe care nu toata lumea le cunosc despre ciclul menstrual.

In ciuda faptului ca fiecare femeie are lunar menstruatie, inca exista secrete despre ea. Foarte multe femei aproximeaza data in care va aparea menstruatia, iar altele se bazeaza pe aceasta data pentru a face sex neprotejat.
Ciclul menstrual reprezinta o serie de schimbari prin care trece corpul unei femei pentru a o pregati pe aceasta pentru o posibila sarcina.

In ciuda acestor lucruri, exista insa multe lucruri necunoscute. Iata cela mai ciudate dintre ele:

Unele femei femei simt cand ovuleaza. In mod normal, femeile ovuleaza la mijlocul ciclului menstrual, in a 13-15-a zi. Potrivit medicilor ginecologi, exista cateva semne subtile care iti indica faptul ca ovarele tale vor elibera un ovul, pentru a fi fertilizat. O crestere a temepraturii in zona si o crestere a mucusului cervical, precum si dureri ale sanilor indica ovulatia.

Lungimea unul ciclu nu variaza doar de la femeie la femeie, ci si de la luna la luna.

Lucruri pe care nu le stii despre ciclul menstrual. In timpul ovulatiei, femeile sunt mai atractive

Expunerea la aerul rece, apa rece, precum si unele boli de sanatate determina lunngimea ciclului menstrual.

Un ciclu menstrual tipic dureaza 28 de zile, insa este normal sa dureze intre 21 si 35 de zile. Daca se intampla ca dupa 35 de zile sa nu ai menstruatie sau sa ai mai menstruatia mai devreme de 21 de zile, consulta medicul ginecolog.

Crampele menstruale pot aparea si in alte parti ale corpului, nu doar in jurul abdomenului. Astfel, pot simti dureri ascutite in spate, ameteala sau chiar si in picioare.

Sexul nu calmeaza crampele menstruale, chiar daca multi barbati vor sa creada acest lucru.

In timp ce ovulezi, barbatii s-ar putea sa te gaseasca mult mai atractiva. Pielea si parul sunt mai stralucitoare si pari ca radiezi in acele zile.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top