Connect with us

Revistateo.ro

afectiunea

Ingrijirea dintilor

TOP 3 cauze ale BRUXISMULUI si cum poti trata afectiunea

Bruxismul este un reflex involuntar de a scrasni dintii in timpul noptii. Afectiunea este extrem de serioasa, pentru ca distruge dantura.

Bruxismul se manifesta si la copii, care scrasnesc din dinti doar noaptea, insa adultii sunt cei mai afectati, caci ei scrasnesc din dinti si pe timpul zilei si in somn. Nu exista deocamdata o cauza clara a bruxismului, dar specialistii au emis mai multe ipoteze. Principalele motive care provoaca afectiunea.

1. Stresul si anxietatea

2. Excesul de substante stimulative (cafea, tutun, alcool, droguri)

4. Anumite afectiuni neurologice, precum Parkinson

5. Dintii nu sunt perfect aliniati si nu se inchid corect

6. Probleme cu somnul: ciclurile de somn nu se finalizeaza corect

CITESTE SI: 10 trucuri pentru dinţi sănătoşi

De cele mai multe ori, persoana care sufera afectiunea nici nu isi dau seama ca scrasneste din dinti. Mai ales daca se manifesta doar in timpul somnului, pot trece ani de zile pana sa depisteze problema. Totusi, afectiunea duce la distrugerea danturii, dureri de maxilar, dureri de cap si poate cauza si deficiente de auz.

Daca observi la partenerul tau ca scrasneste din dinti in timpul noptii, spune-i sa mearga la medicul stomatolog pentru a confirma diagnosticul si pentru a trata ceea ce a distrus afectiunea: smaltul dintilor sau lucrarile dentare.

CITESTE SI: Testul care îți va dezvălui vârsta reală a dinților tăi

Pentru ca nu exista o cauza clara a problemei, primul pas este ca pacientul sa apeleze la un psiholog, pentru a determina daca afectiunea nu este provocata din cauza stresului. Daca acesta este motivul, se poate remedia dupa consilierea de specialitate.

In cazul in care nu se poate determina cauza bruxismului, se va purta o gutiera nocturna pe care o va face tehnicianul dentar, pentru a evita ca afectiunea sa provoace stricaciuni la nivelul danturii.

Sursa foto: wayneoralsurgery.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Ingrijirea dintilor

To Top