Connect with us

Revistateo.ro

Obiceiuri care îţi pot afecta dantura

Ingrijirea dintilor

Obiceiuri care îţi pot afecta dantura

Băuturile carbogazoase şi energizantele. În ultimii ani s-a demonstrat o creştere a consumului unor astfel de băuturi, mai ales în rândul tinerilor. O igienă dentară precară, alături de consumul acestor lichide duce la erodarea smalţului dinţilor. În plus, băuturile mai sus amintite conţin o cantitate mare de zahăr, ce favorizează ]nmulţirea bacteriilor care se fac vinovate de apariţia cariilor.

Apa îmbuteliată. Poate veţi fi surprinşi să aflaţi asta, dar apa de la robinet conţine o cantitate mai mare de fluor decât apa îmbuteliată. Acest element este răspunzător de fortificarea danturii şi previne astfel apariţia unor leziuni care pot da naşte cariilor. Conform cercetărilor în domeniu, apa reprezintă cea mai eficientă sursă de fluor.

Fumatul. E lesne de înţeles că fumatul este un obicei nociv pentru organismul uman, iar dantura nu face excepţie de la asta. Ţigările nu doar că îngălbenesc dantura, dar afectează şi gingiile şi duce astfel la creşterea riscului apariției de cancer. Totodată gudronul se va depune sub formă de peliculă pe dinți, care în timp va duce la apariţia cariilor.

Vinul. Consumul acestei băuturi afecteză smalţul dinţilor din cauza acidităţii pe care o conine aceasta. Nu doar cel roşu este periculos, ci şi vinul alb, care, consumat regulat, cauzează îngălbenirea dinţilor. Pentru că este una dintre puţinele băuturi recomandate de specialişti pentru efectul său curativ, vinul este indicat a se consuma cu înghiţituri mici, urmate de o clătire a cavităţii bucale cu puţină apă.

Pastilele de slăbit. Chiar dacă pot reprezenta o variantă rapidă de pierdere a kilogramelor nedorite, aceste pilule au un efect negativ asupra danturii, favorizând apariţia bolilor gingivale şi a cariilor.

Bruxismul. Această boală, cauzată în general de stres, se manifestă prin scrâşnirea dinţilor pe timpul nopţii. Conform cercetătorilor, chiar şi oamenii cu o dantură sănătoasă pote avea de suferit de pe urma bruxismului şi pot suferi în timp de o sensibilitate dentară ori chiar de îndepărtarea smalţului.

1 Comment

1 Comment

  1. Ioana

    2015-01-27T12:17:37+02:00 at 2015-01-27T12:17:37+02:00

    De acord cu obiceiurile care pot afecta dantura, mai putin cu pastilele de slabit a caror influenta nu este inca suficient de clara. Vinul trebuie consumat bineinteles cu moderatie, fumatul evitat cat se poate in limita viciului iar de bruxism nu prea ai cum sa scapi decat prin schimbarea modului de viata pentru reducerea stresului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Ingrijirea dintilor

To Top