Connect with us

Revistateo.ro

Ce afectiuni pot ascunde problemele dentare

Ingrijirea dintilor

Ce afectiuni pot ascunde problemele dentare

Problemele dentare pot ascunde, de foarte multe ori, afectiuni mai grave.

O igiena orala corespunzatoare este extrem de importanta, insa ce ne facem atunci cand aceasta nu este suficienta pentru a stopa unele probleme dentare? Acesta poate fi un semn ca ele ascund afectiuni mai grave, care necesita atentie sporita. Sanatatea dintilor este in stransa legatura cu sanatatea intregului organism, asa ca atunci cand ai probleme cu gingiile sau dintii fa-ti un control mai amanuntit.

1. Dureri de cap sau dureri de dinti. Daca suferi de dureri sacaietoare de cap sau de dinti, trebuie sa stii ca acestea pot proveni, in cele mai grave cazuri, de la o problema neurologica sau chiar o tumoare. Totusi, acestea sunt simptome care apar, de cele mai multe ori, atunci cand suferi de bruxism, infectie a sinusurilor sau deshidratare.

CITESTE SI: SCAPA DE GINGIVITA CU DECOCT DIN SCOARTA DE SALCIE

CITESTE SI: DE CE AI GURA USCATA SI CUM TE POTI TRATA

2. Respiratie urat mirositoare. Foarte multa lume se confrunta cu aceasta problema, insa putini stiu ca ea poate semnala afectiuni digestive sau infectii in organism. Desigur, daca nu ai o igiena orala corecta, respiratia urat mirositoare va aparea foarte des.

3. Gingii dureroase si rosii. Aceasta se numara printre cele mai frecvente probleme dentare. Durerea si roseata la nivelul gingiilor apare ori de cate ori ai o igiena orala precara, insa pot exista si alte cauze precum bolile parodontale, care s-au dovedit a fi in stransa legatura cu afectiunile inimii.

4. Dintii galbeni. Ingalbenirea dintilor este, de cele mai multe ori, o problema genetica sau rezultatul consumului regulat de cafea si bauturi acidulate. Exista si anumite tratamente medicamentoase care schimba culoarea dintilor. In general aceasta neplacere nu ascunde afectiuni grave.

Sursa foto: actualtoday.tk

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Ingrijirea dintilor

To Top