Connect with us

Revistateo.ro

Bruxism

Ingrijirea dintilor

Bruxism

Daca va treziti cu dureri de cap sau o durere acuta, asemanatoare strangerii intr-o menghina, puteti fi
una dintre multele persoane care scrasnesc din dinti in timpul noptii. Bruxismul ce afectează o mare parte din populaţie este o tulburare caracterizată prin scrâşnitul dinţilor, încleştarea maxilarelor (care conduce în timp la abraziunea suprafeţelor dentare şi la leziuni dentare permanente) şi durere cronică a articulaţiei temporo-mandibulare.

Bruxismul poate dauna?

Direct sau indirect, bruxismul poate cauza multe probleme. Scrasnetul dintilor poate duce la abrazarea sau la pierderea dintilor. Pacientii isi pot pierde literalmente parti ale dintilor, efectul fiind degradarea sau fisurarea smaltului. Persoane care de altfel au o dantura si gingii sanatoase, pot strange din dinti atat de des si atat de tare incat de-a lungul timpului dantura poate capata sensibilitate si pot experimenta dureri de mandibula si de cap. Muscaturile puternice care nu sunt asociate mestecarii pot duce la mobilitatea patologica a mandibulei.

Simptome:

dinti abrazati
aparitia fisuri in smalt si modificarea formei
dureri in zona urechii
sensebiltate dentara
dureri la atm articolatie tempo mandibulara
dureri de cap
mobilitate patologica a mandibulei

Tratament:

Pentru a preveni lezarea dintilor, tratamentul bruxismului presupune plasarea unui aparat mobil (gutiera) intre dintii superiori si cei inferiori,ce reprezintă un mulaj al dinţilor pe una dintre arcade ce va funcţiona ca un spacer pentru a nu mai atinge şi toci suprafaţele ocluzale.

Articolul de mai sus este scris de Dr Zeed Rafael, pe care îl puteți contacta la numărul de telefon 0749323802 sau pe pagina de facebook.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Ingrijirea dintilor

To Top