Connect with us

Revistateo.ro

Timp de 12 ani a mancat numai rosii. Ce s-a intamplat cand baiatul a implinit 14 ani

Inedit

Timp de 12 ani a mancat numai rosii. Ce s-a intamplat cand baiatul a implinit 14 ani

Liam Pierce a mancat rosii de la 2 la 14 ani, in fiecare zi. Tanarul suferea de una din cele mai rare boli si nu putea consuma altceva in afara de rosii. Cand a implinit 14 ani, totul s-a schimbat.

Liam a suferit de sindromul alimentatiei selective, o boala despre care se credea ca nu exista, insa ea ii afecteaza pe oameni inca din copilarie. Cel mai greu pentru un copil este sa fie invatat cu gusturile diferite ale alimentelor. Exista riscul ca, placandu-i foarte mult un aliment, creierul sa se blocheze doar pe acel gust. Alimentatia la copii trebuie sa fie cat mai variata imediat ce poate consuma altceva decat laptele mamar.

Aceasta tulburare psihologica ii face pe micuti sa isi doreasca sa consume un singur tip de aliment, doar un ingredient sau doar un fel de mancare. Boala se poate extinde pana in adolescenta, asa cum s-a intamplat si cu tanarul Liam.

Sindromul alimentatiei selective este, de fapt, o fobie fata de alte alimente cu care nu te-ai obisnuit sau nu vrei sa le incerci pentru ca ai senzatia ca nu vor avea un gust bun. In cazurile fericite, cei care sufera de acest sindrom pot distinge doar 15 gusturi.

O fetita a mancat mango in timp ce statea la soare. E incredibil ce i s-a intamplat pe urma

A murit dupa ce a mancat creveti. Ai grija cand ii combini cu acest aliment!

„E foarte greu sa explici cuiva ce am trait pentru ca nu intelege nimeni. Ma afecteaza in fiecare zi. Nu conteaza ca imi doresc sa mananc altceva, efectiv nu pot. Medicii mi-au spus ca sunt, pur si simplu, un copil rasfatat, insa am aflat ca nu e vorba doar de un capriciu”, a declarat Liam, acum in varsta de 14 ani, pentru BBC.

Amaraciunea lui Liam pare sa ia sfarsit. In ultimele doua saptamani, tanarul a introdus in dieta sa noi alimente pe care le consuma acum, in afara de preparatele din rosii. Pana acum 2 saptamani, baiatul consuma doar supa de rosii, rosii, sos de rosii, ketchup etc. „Ma bucur enorm sa vad ca fiul meu a scapat de aceasta tulburare si ca vrea sa manance si altceva acum”, a declarat Helen Pierce, mama baiatului.

Dupa 12 ani de mancat numai rosii, tanarul se declara fericit ca nu a fost afectat foarte tare de aceasta dieta autoimpusa fara sa vrea. Consumul de rosii pe termen atat de indelungat face bine inimii, insa din cauza lipsa nutrientilor care se gasesc in alte alimente, activitatea cerebrala poate fi grav afectata precum si cresterea.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top