Connect with us

Revistateo.ro

teo

Inedit

Teo Trandafir: Demisionez din funcţia de deputat. E o nevoie generată de starea de sănătate

Teo Trandafir: Demisionez din funcţia de deputat. E o nevoie generată de starea de sănătate

„Dragii mei prieteni,

Astăzi mi-am depus demisia din funcţia de deputat în Parlamentul României. Nu e o decizie pe care să nu o fi întors pe toate feţele, e o decizie pe care o luasem încă din vacanţa parlamentară şi pe care am pus-o în aplicare cu multă mâhnire.

Nu e o decizie dintr-un capriciu şi nici vreo formă de protest cum s-ar putea interpreta, ci e o nevoie generată de starea mea de sănătate.

După lunile petrecute la Viena în spital şi după lunile de convalescenţă în ţară, am realizat că, poate, pentru oameni mai experimentaţi, mai pragmatici sau pentru cei care pun mai puţin suflet în ceea ce fac, politica poate fi uşoară, însă pentru mine a fost o sursă maximă de stres şi în final un catalizator şi pentru boala mea.

Nu spun asta pentru că mi s-ar fi năzărit, mi-au spus şi doctori, cred eu, bine pregătiţi. Or, atunci când eşti la un pas de final, te gândeşti bine de două ori ce e mai important.

Pentru mine e importantă Maia şi nu vreau să mai treacă vreodată prin emoţiile pe care i le-am pricinuit din cauza bolii. Sunt importanţi oamenii şi cred că am să pot să le provoc bucurii mai mari reîntorcându-mă la meseria mea iniţială.

Totuşi, sunt convinsă că, dacă aş fi continuat şi aş fi avut o stare de sănătate mai bună, tot aş fi reuşit să mişc câte ceva şi în Parlament, pentru că sunt un om luptător. Nu ştiam nici eu asta atât de bine. Dar mi-am dovedit până şi mie în această luptă de luni de zile cu boala.

Dragi prieteni din sectorul 4,

Mă gândesc cu drag şi cu responsabilitate acum la voi, cei care mi-aţi dat mandatul pentru a vă reprezenta în Parlament.

Poate vă întrebaţi de ce am decis să plec acum, cu câteva luni înainte de alegerile la termen. Principalul motiv este acela că sunt un om care a învăţat respectul pentru muncă şi pentru plata corectă a acesteia.

Nu am dorit vreo secundă să primesc bani publici şi să nu muncesc pentru cei care m-au ales. Nu cred însă că aceste luni aş mai fi făcut faţă unei politici extrem de tensionate care se duce în Parlamentul României.

Celor care locuiesc în colegiul în care am candidat, şi mă adresez tuturor, nu numai celor care m-au votat pe mine, le fac însă din inimă o promisiune: voi urmări, atât cât am să pot, ce vor face parlamentarii pe care îi veţi alege în viitor şi nu voi ezita să mă pronunţ dacă aceştia nu muncesc pentru dumneavoastră.

Am să urmăresc proiectele din această zonă şi am să încerc să dau o mână de ajutor atunci când voi putea folosi credibilitatea mea în sprijinul oricărui cetăţean.

Voi rămâne extrem de ataşată de această zonă, care mi-a oferit atât de multă încredere, şi, chiar dacă nu voi mai fi în Parlament, promit să nu-i dezamăgesc pe locuitorii ei.

Mai am încă mult de oferit, atât în domeniul în care voi activa, cât şi în zona civică de protecţie a intereselor copiilor.

Închei, gândindu-mă cu drag la toţi cei care mi-au fost alături în această perioadă destul de dificilă pentru mine şi recomandându-le tuturor colegilor mei din Parlament să pună mai mult suflet în politică pentru oameni şi nevoile lor cele mai urgente”.

În 5 mai 2010, Teo Trandafir a depus jurământul în calitate de deputat, după ce a câştigat, din partea PDL, alegerile parţiale din colegiul 19 din bucureşti, având-o contracandidată pe Liliana Mincă din partea PSD+PC.

În iunie 2010, deputatul PDL Teo Trandafir a votat, la vedere, pentru moţiunea de cenzură depusă de opoziţie, fiind îmbrăţişată apoi de deputatul PSD Aura Vasile. Urmare a acestui gest, au fost discuţii în PDL în legătură cu eventuala sa excludere din partid.

Din toamna anului 2010, Teo Trandafir era membru al Comisiei de cultură a Camerei Deputaţilor.

În 11 ianuarie 2011, Teo Trandafir a fost transportată, cu un avion privat, la Clinica AKH din Viena, după şase zile de internare la Spitalul Elias din Capitală, cu diagnosticul de pancreatită acută de severitate medie.

Pe 24 februarie, Teo Trandafir a fost supusă unei intervenţii chirurgicale majore, în urma complicaţiilor provocate de pancreatită şi a unei infecţii abdominale.

Părţile necrozate ale pancreasului au fost înlăturate şi s-a efectuat drenaj extensiv şi lavaj al cavităţii abdominale, precizau medicii de la clinica vieneză, spunând că intervenţia a fost un „succes”.

La sfârşitul lunii martie, Teo a fost din nou operată, pentru a înlătura alte urme de necroză şi ţesut infectat din abdomen, anunţau medicii clinicii din Viena.

Ea a revenit în ţară pe 20 aprilie, după aproape patru luni de spitalizare la Clinica AKH din Viena.

În toamna anului trecut, Teo Trandafir s-a întors la Clinica AKH din Viena, pentru a fi supusă unei noi intervenţii chirurgicale, cauzată de apariţia unor complicaţii după operaţiile suferite în primăvară.

5 Comments

5 Comments

 1. lola

  2012-02-03T18:48:14+02:00 at 2012-02-03T18:48:14+02:00

  Ma bucur ca in sfarsit ai reusit sa-ti dai seama cat ai gresit participand alaturi de PDL la infometarea unui popor.Dumnezeu mai da niste semne, dar rar sunt cei care le si pricep.Multa sanatate!

 2. Violeta Stefan

  2012-02-04T16:16:31+02:00 at 2012-02-04T16:16:31+02:00

  Draga Teo, consider ca decizia ta de a iti da demisia din Parlament este una foarte buna pentru mentinerea starii de sanatate.Te asteptam pe micul ecran si abia astept sa te vad,luni, in Pariu cu viata.Va imbratisez, pe Maia si pe tine si va urez sa va bucurati fiecare de succesele celeilalte , de o viata plina de iubire si sanatate.
  Cu drag,
  Violeta

 3. ana

  2012-02-04T20:28:08+02:00 at 2012-02-04T20:28:08+02:00

  Teo te felicit pentru alegerea facuta.M-am intrebat de multe ori ce cauti tu un om atat de onest si bun in parlament,nu este pentru tine,nu este locul tau acolo.Abia astept sa te vad din nou la tv,ne-ai lipsit foarte mult.Iti doresc multa sanatate,sa fi fericita alaturi de fetita ta care este un copil deosebit,este foarte matura pentru varsta ei si-ti seamana foarte mult.
  Pentru mine esti un model de urmat!
  cu multa stima si simpatie ana oprea din Constanta

 4. Denisa Voicu

  2012-02-04T22:49:50+02:00 at 2012-02-04T22:49:50+02:00

  Felicitari,un pas pe care il asteptam demult, tocmai din motivul sanatatii si a nevoii pregnante a telespectatorilor de a te revedea.Cu mult drag, Denisa

 5. Margareta

  2012-02-13T04:00:27+02:00 at 2012-02-13T04:00:27+02:00

  comentam D-tru says:
  February 4, 2012 at 9:26 pm

  Mars afara,
  javra ordinara.

  Oare cu cine vorbiti, asa ??? De ce nu sunteti explicit, cred ca nu merita sa ne pierdem timpul cu „comentarii”.

  Teo ma bucur ca esti bine, sanatatea iti permite sa te vedem din nou, rolul tau din „Pariu cu Viata” ti se potriveste. Succes !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top