Connect with us

Revistateo.ro

teo

Inedit

Teo la Gala UNICEF, astazi de la ora 20.15, la TVR 1

Vedeta Prima Tv, Teo Trandafir va fi prezenta la Gala UNICEF, prezentata de Andreea Marin Banica, in aceasta seara de la ora 20.15 la Televiziunea Romana.

Şi în acest an, UNICEF şi TVR organizează, pe 10 mai, un teledon pentru strângerea de fonduri în beneficiul copiilor din România, sub umbrela Iniţiativei Spital Prieten al Copilului. Evenimentul va fi găzduit de TVR 1 şi prezentat de Andreea Marin Bănică, Ambasador UNICEF al Bunăvoinţei pentru România, alături de Cristian Ţopescu. De asemenea, Gala UNICEF va fi transmisă, în direct, şi pe TVR Internaţional.

Ca de obicei, acţiunea se va bucura de participarea unor personalităţi ale vieţii politice, economice şi artistice din România, precum şi a susţinătorilor şi colaboratorilor apropiaţi ai UNICEF, dar şi de participarea unor invitaţi surpriză, care vin în sprijinul acestei cauze. În calitate de Ambasador Internaţional al Bunăvoinţei pentru UNICEF, cum a fost desemnată în 1993, cunoscuta interpretă Nana Mouskouri se alătură celor prezenţi la Gala UNICEF.
„Întotdeauna încerc să privesc lumea prin ochii copiilor”, scria ea într-o autobiografie publicată în 1997. „Sunt fericiţi? Trişti? De ce au nevoie? Peste tot pe unde am umblat, mi-am dat seama că ei sunt victimele societăţii… E de datoria noastră să vorbim liderilor politici, să influenţăm oamenii, pentru a oferi acestor copii un viitor mai bun”. Talentul ei de a vorbi (şi de a cânta) în engleză, franceză, germană, italiană, spaniolă şi greacă au făcut din Nana Mouskouri purtătorul de cuvânt ideal pentru UNICEF, iar ea a profitat de orice ocazie să promoveze drepturile copiilor, atât în misiuni speciale, cât şi în turneele sale. În proiectele sale pentru UNICEF, Nana Mouskouri a inclus acţiuni în Guatemala, Kenia, Uganda, Vietnam, Bulgaria, Russia, Bosnia şi Hertzegovina sau Grecia.

De la început, interpreta s-a implicat în proiecte UNICEF în Mexic (1994), Chile (1995) şi Vietnam (1996). La întoarcerea din Vietnam, Nana Mouskouri s-a alăturat lui Harry Belafonte, şi el Ambasador Internaţional al Bunăvoinţei pentru UNICEF, la un concert de caritate în Chicago, la care acesta i-a înmânat premiul „World of Children” din partea Fondului S.U.A. pentru UNICEF. Artista cu cele mai multe albume vândute din toate timpurile a primit cu modestie premiul din mâinile celui care a spus doar atât: „Lumea are nevoie de ea”.

Marcel Pavel şi cei doi băieţi ai săi, Robert şi Saşa, Angela Similea, Damian & Brothers, Alex, Sofia Vicoveanca, Luminiţa Dobrescu, grupul de copii Alegretto, grupul de copii As de la Palatul Naţional al Copiilor sunt câţiva dintre cei care au răspuns afirmativ invitaţiei de a fi alături de publicul TVR 1 şi TVRi sâmbătă seară, la acest eveniment.

Sursa: TVR.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top