Connect with us

Revistateo.ro

plantat legume

Stil de viata

Te apuci de plantat legume? Incepe cu unele MAGICE, care se planteaza foarte usor si cresc rapid!

Te-ai hotarat sa te apuci de plantat legume! Alege, pentru inceput, ce este mai simplu de pus in pamant. Aceste legume „magice” se regenereaza si ies din pamant fara seminte!

Cresc din ele insele, asa ca nu este nevoie sa plantezi seminte, ci o bucata din leguma propriu zisa si vei obtine o noua plantuta. Iata cum vei proceda:

CEAPA: fie ca vorbim despre ceapa verde sau galbena, ambele cresc din leguma propriu zis. Taie partea alba de la ceapa verde, impreuna cu acele mici firisoare de radacina si lasa-le in apa intre 3 si 5 zile, timp in care ar trebui sa creasca la loc extremitati verzi. Muta in pamant si scoate-o cand ai nevoie. Pentru ceapa galbena ai nevoie de jumatate din ceapa, tot cu acele „mustati” de radacini, si pune-o in pamant.

GHIMBIR: pune o radacina intreaga de ghimbir intr-un borcan cu apa, care sa il cuprinda. Pune-l in pamant, insa acopera-l doar pe jumatate. Uda-l zilnic cu multa apa, astfel incat sa incolteasca. Dupa un an, va inflori si iti va da ghimbir proaspat!

CARTOFI: Taie capetele de la un cartof si pune-le in pamant, pe fundul ghiveciului, la aproximativ 7 centimetri sub pamant.

BONUS: si fructele se pot planta in acelasi mod unic! De exemplu:

CITESTE SI: SANATATEA IN CULORI: beneficiile fructelor si legumelor PORTOCALII

CITESTE SI: Creativitatea te menține sănătoasă

ANANAS: taie „palaria” ananasului, adica frunzele din capatul fructului. Tine-o in apa timp de doua saptamani, pana cand prinde radacini. Mut-o in pamant: se va prinde in 2-3 luni, insa pot dura si 4 ani pana cand ananasul sa dea fructe.

Te pot relaxa acum intr-o maniera grozava, ocupandu-te de plantat legume si fructe pe balcon. Vei avea propriile rasaduri si ii vei impresiona pe toti care iti calca pragul casei cu gradina ta improvizata. Spor la plantat!

Sursa foto: huffpost.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top