Connect with us

Revistateo.ro

Tartă cu vanilie și afine

Deserturi

Tartă cu vanilie și afine

Ingrediente:

– 400 grame de făină

– 200 grame unt

– un praf de sare

– 5-6 linguri de apă rece

– 750 ml lapte

– 150 grame amidon

– 5 gălnebușuri

-150 grame zahăr

– o păstaie de vanilie

– afine

Mod de preparare:

Se cerne făina împreună cu sarea. Untul se taie cubulețe și se adaugă peste făină, amestecând cu vârful degetelor până ce toată compoziția se aseamănă cu niște firmituri. Apoi se adaugă apa rece treptat, câte o lingură, frământînd încontinuu.Aluatul trebuie să se desprindă de pe marginile castronului. Se face o bilă de aluat care se învelește într-o folie de plastic și se dă la frigider pentru cel puțin o oră.

Pentru cremă se despică păstaia de vanilie și cu cuțitul, se adună semințele care se pun împreună cu laptele, zahărul și păstaia, la fiert.

Separat, într-un vas, se amestecă bine gălbenușurile cu amidonul.

Când laptele a dat în fiert se lasă câteva minute să se răcorească, după care se adaugă treptat la compoziția de ou și amidon. Se pune totul pe foc încă 1-2 minute, iar apoi se lasă la răcit.

Aluatul se scoate din frigider și se întinde o foaie rotundă pe o suprafață pudrată cu făină. Se așează cu ajutorul sucitorului în forma de tartă, iar deasupra lui se așează o foaie de copt . Peste ea se pun boabe de fasole. Aceasta va ajuta aluatul să nu crească. Se lasă la cuptor la temperatura de 200 grade cam 15-20 minute

Când s-a răcit, aluatul se umple cu crema de vanilie și se ornează cu afine proaspete.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Deserturi

To Top