Connect with us

Revistateo.ro

Exista cateva obiceiuri si superstitii de 8 martie. Afla ce nu trebuie sa faci in aceasta zi si ce poti face de Ziua Femeii.

Stil de viata

Superstitii si obiceiuri de 8 martie. Ce nu e bine sa faci

Ziua Internatinala a Femeii este celebrata pe 8 martie. Prima data a fost sarbatorita in anul 1975 de Natiunile Unite. In aceasta zi femeile primesc flori, urari si sunt in centrul atentiei. Indiferent daca este vorba despre mama, sotie, prietena etc. Exista cateva superstitii si obiceiuri de 8 martie. Afla care sunt ele si ce trebuie sa faci in aceasta zi.

Superstitii si obiceiuri de 8 martie

1. Se spune ca de Ziua Femeii, domanele si domnisoarele trebuie sa poarte martisorul pe care l-au primit pe 1 martie. Asta pentru a avea noroc pe tot parcursul anului. Este bine ca martisorul sa fie purtat intreaga luna, sau cel putin in perioada cuprinsa intre 1 si 9 martie. Pentru ca aduce noroc.

2. Pe 8 martie se daruiesc flori. De obicei se ofera lalele, insa nu este o regula. Ii poti darui femeii din viata ta fie lalele, fie alte flori precum narcise, crini, zambile etc.

3. Si in alte tari este celebrata Ziua Femeii. In Mexic, la biserica se organizeaza mese speciale pentru a sarbatori aceasta zi. In Australia, oamenii obisnuiesc sa poarte garoafe. Este un obicei prin care mamele sunt onorate. Insa, culoarea florii transmite un mesaj. Garoafa colorata arata faptul ca mama persoanei care poarta floarea este in viata. Garoafa alba transmite mesajul ca mama acelei persoane nu mai traieste, insa este un mod prin care este onorata. In Irlanda, cu ocazia acestei zile, femeilor li se ofera felicitari si flori. De asemenea, exista un obicei potrivit caruia oamenii petrec timp cu mamele lor. De obicei servesc masa impreuna cu ele si le arata cat inseamna pentru ei.

4. In Romania, Ziua Femeii este considerata si Ziua Mamei, desi din anul 2010 a devenit o sarbatoare ce are loc in prima duminica a lunii mai.

5. Nu trebuie sa te certi cu mama sau cu femeia iubita in aceasta zi. Este momentul sa ii arati cat de mult inseamna pentru tine si de ce. Tocmai de aceea trebuie sa profitati de ziua aceasta. Certurile si neintelegerile isi pot lasa amprenta asupra relatiei voastre.

Citeste si: Mesaje frumoase pentru persoana iubita de 8 martie

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top