Connect with us

Revistateo.ro

Superstitii despre pisica neagra. Cand e periculoasa cu adevarat?

Stiri

Superstitii despre pisica neagra. Cand e periculoasa cu adevarat?

Cand e periculoasa o pisica? Iata 4 superstitii despre pisica neagra, culese din diferite parti ale lumii.

Se spune ca daca o pisica neagra iti taie calea, e de rau. Trebuie sa te astepti la situatii dificile: ori pierzi bani, ori cineva din familie se imbolnaveste. Inainte de a afla cand e o pisica purtatoare de noroc sau de ghinion, sa aflam de ce i se atribuie acestui animal puteri supranaturale.

Pisicile au capatat aceste puteri in Egiptul Antic. Vechii regi care se inchinau Zeului Soare, Ra, nu stiau cum sa scape de soarecii si sobolanii care produceau distrugeri in temple. Pisicile erau singurele animale care speriau rozatoarele si, de atunci, felinele au fost adorate de-a lungul secolelor. In Evul Mediu, pisicile erau considerate inamicele vrajitoarelor, insa unele dintre ele capatau si energia negativa de la acestea, devenindu-le aliate.

Superstitii de Luna Noua ca sa iti mearga bine

Superstitii: de ce nu au voie sa se intalneasca doua mirese

Cele mai interesante 4 superstitii despre pisica neagra

1. In unele zone ale planetei, precum tarile mediteraneene, cei care detin o pisica neagra in casa protejeaza caminul de pagube si asigura intoarcerea acasa a pescarilor si a marinarilor. Asadar, pisica neagra este asociata si cu protejarea familiei.

2. Pisica neagra care taie calea nu aduce ghinion, ci te avertizeaza asupra unui eveniment ce ti se va intampla in decursul urmatoarelor ore sau zile. Pisicile negre au capatat o faima negativa in secolul al XIII-lea, cand Papa Grigore a declarat ca pisicile negre sunt rude cu vrajitoarele care erau arse pe rug. Conducatorul Bisericii Catolice de atunci sustinea ca vrajitoarele se pot metamorfoza in pisici negre in timpul noptii.

3. O alta superstitie interesanta vine din Italia. Daca o pisica neagra se asaza pe patul unui bolnav, aceasta vrea sa transmita ca persoana respectiva nu mai are mult de trait.

4. In Letonia, fermierii merg adesea la grajduri cu pisicile dupa ei, la fel si agricultorii, le duc pe campuri. Daca pisicile negre petrec mai mult de un ceas prin preajma, va fi recolta bogata. Daca se plictisesc repede si parasesc zona agricola, va fi seceta si plantele vor fi distruse.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top